08-19_les_violiles_webAquest dimecres 28 d'agost, a la plaça del Tívoli, el cicle Música a la Vila 2013 tancarà la 25a edició amb un doble concert a càrrec de Les Violiles.
A les 20 h hi haurà la primera actuació, dirigida al públic infantil, i en la qual s'han convidat a participar-hi, en la interpretació d'alguns dels temes, alumnes de violí de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC). El segon concert serà a l'hora habitual, a les 22 h.

Les Violiles, grup de música folk liderat per dues joveníssimes violinistes de 14 anys, està format per Aina Moliner i Joana Gumí, violins i veu; Blai Gumí, contrabaix; Albert Gumí, guitarres i arranjaments; Queralt Roca, acordió i clarinet; David Ibáñez, banjo, guitarra i ukulele, i Boris Pi, percussió. El seu repertori inclou des de danses irlandeses fins a melodies catalanes, passant per cançons piemonteses o occitanes. Actualment, el grup és una de les millors mostres de les darreres generacions folk que pugen amb empenta al país.

Una de les coses que més agrada fer a Les Violiles és engrescar els joves músics de corda i motivar-los perquè vagin als seus concerts a descobrir aquestes músiques tradicionals d'Europa. Per aquest motiu, a la proposta de concert familiar de Les Violiles hi ha un final de festa molt especial: en col·laboració amb els professors de violí de l'EMMPAC, es fan arribar als instrumentistes de corda més joves unes partitures fàcils i divertides de música folk. Llavors, el dia del concert, els joves poden afegir-se al grup amb el seu instrument en les darreres peces del recital. És una manera fantàstica d'involucrar els nois i noies estudiants de música i les seves famílies en el concert i aconseguir que visquin en primera persona tota la festa de la música folk amb Les Violiles.

Els dos concerts es faran a l'aire lliure, a la plaça del Tívoli, i seran gratuïts.



©2019 Ajuntament del Vendrell