08-12_Pepe_Romero_webEl dissabte 17 d'agost, a les 22 h, i el diumenge 18 d'agost, a les 21 h, l'Auditori Pau Casals acollirà el guitarrista Pepe Romero, un dels artistes més reconeguts arreu del món, que actuarà junt amb el Quartet Casals en el marc del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals.

L'actuació de Pepe Romero s'afegeix a la llista d'importants solistes que han passat per aquest Festival, com han estat Alicia de Larrocha, Victòria dels Àngels, Mischa Maisky, Pichas Zuquerman, Ainhoa Arteta i Maria Joao Pires, entre d'altres.

Pepe Romero és una de les poques llegendes vives de la guitarra i de la música clàssica que es manté en progressió creixent. És un artista que ha sabut transmetre la bellesa i la riquesa de la guitarra clàssica a milions de persones de tot el món. És, sens dubte, l'ambaixador de la guitarra clàssica i, per tant, de la música clàssica.

 

Pepe Romero va néixer a Màlaga l'any 1944 i és el segon fill d'un dels més grans guitarristes que mai han existit, Celedonio Romero, que va saber inculcar al seu fill un amor per la música que superava la profunda misèria de la postguerra. Al començament dels anys cinquanta, la família va emigrar als Estats Units. És en aquest país on Pepe Romero ha desenvolupat pràcticament tota la seva carrera.

Guanyadors dels primers premis dels concursos internacionals de Londres i Brahms (Hamburg), el Quartet Casals s'ha establert com un dels quartets de corda més importants de la seva generació i és convidat habitual als festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món. Així mateix, aquesta agrupació ha realitzat una important producció discogràfica amb enregistraments des d'autors del període clàssic fins a música del segle XX. El Quartet Casals està format per Vera Martínez-Romero i Abel Tomàs, violins; Jonathan Brown, viola, i Arnau Tomàs, violoncel.

El programa comprèn les obres La oración del torero i Fantasía sevillana per a guitarra, de J. Turina; Quartet núm. 5 i Quintet per a guitarra i cordes núm. 4, de L. Boccherini; Leyenda per a guitarra, d'I. Albéniz, i Suite andaluza per a guitarra, de C. Romero.

En definitiva, tant pels intèrprets com pel programa, els concerts d'aquest proper cap de setmana es poden qualificar d'autèntic luxe dins de la programació del Festival Internacional de Música Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell