08-12_Aljub_wEl grup valencià Aljub serà el protagonista del proper concert del cicle Música a la Vila 2013, que es farà el 21 d'agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell.

Amb els pas dels anys, Aljub ha anat guanyant-se un merescut prestigi com una de les propostes més sòlides i virtuoses de la música valenciana d'arrel. El seu fundador, Joansa Maravilla, parteix de lletres tradicionals valencianes (majoritàriament romanços i cants de batre) i construeix al seu voltant noves melodies properes a la música medieval i nord-africana.

Nascut l'any 2002, Aljub va ser seleccionat en el circuit de música del Instituto de la Juventud (INJUVE), fet que els va permetre actuar en els festivals Folk Cartagena, Folk Segovia i Folk Getxo.

L'any següent representaren l'INJUVE en el circuit europeu de folk i actuaren a Irlanda i Itàlia. El programa Discópolis, de RNE-3, els va triar per representar l'Estat espanyol al Festival de Ràdios Europees de Forde (Noruega). De llavors ençà Aljub ha continuat fent concerts arreu.

El grup està format per Josep Pérez, veu, guitarra i percussió; Andrés Belmonte, nai i flautes travesseres; Ales Cesarini, contrabaix, i Joansa Maravilla, ud i llaüt. Joansa Maravilla és "multinstrumentista" de percussions i instruments de corda orientals, medievals i tradicionals i fundador del grup Aljub.




©2019 Ajuntament del Vendrell