Turismar_2013_9w

Del 21 al 24 de juny, Coma-ruga ha estat l'escenari de la 27a edició de la fira Turismar, un certamen que ha estat molt concorregut de públic i que ha servit un any més per donar el tret de sortida simbòlic a la temporada d'estiu al Vendrell i a les seves platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

La fira es va inaugurar el passat divendres a la tarda amb un acte presidit per Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, al qual també van assistir Quim Nin, delegat del govern a Tarragona; diversos regidors i regidores del consistori; el senador Josep Maldonado; la senadora Maria Jesús Sequera; el diputat Rafael Luna i el president del Consell Comarca, Joan Olivella. Així mateix, la inauguració també va comptar amb la presència de Gonzalo de Castro, director general de TüV Rheinland Ibérica, l'empresa certificadora que el passat mes de setembre va atorgar el reconeixement internacional de qualitat ambiental ISO14001 a les tres platges del Vendrell i a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga.

Precisament, un cop fets els parlaments inaugurals, es va hissar precisament la bandera ISO de la platja de Coma-ruga.
Des del Patronat de Promoció Econòmica, organitzador de la Fira Turismar, s'ha valorat positivament aquesta edició de la fira, ja que hi ha hagut molta afluència de públic i la meteorologia ha estat excel·lent. En paraules de la regidora de Turisme i Platges "el Turismar ha estat molt animat; hem tingut tots els hotels de la zona plens i els comerços de les platges han rebut molts clients".

La regidora també ha valorat molt positivament el programa d'actes paral·lel d'enguany, que va comptar amb una trobada de puntaires i una trobada de gegants, així com demostracions de màgia i desfilades de pin-up pels voltants de la fira, i el castell de focs de la revetlla de Sant Joan, patrocinat per l'Associació de Comerciants de les platges.

D'altra banda, des de l'organització també s'ha explicat que totes les actuacions lúdiques dutes a terme a l'entarimat de la platja van tenir una excel·lent acollida. Enguany, com a novetat, el públic va poder-les seguir assegut en unes grades, i per tant, amb més comoditat.

Cal recordar que el Turismar 2013 ha tingut, un any més, una seixantena d'estands multisectorials ubicats a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, enguany amb més presència d'empreses de la comarca, així com la 10a Mostra de cava del Baix Penedès. La regidora Àngels Turdiu ha avançat que malgrat el bon funcionament de la fira, de cara a la propera edició es treballarà per poder-hi incorporar algun element afegit de dinamització, tot i mantenint l'estructura comercial que la fa possible econòmicament.

El Turismar ha servit també per presentar l'oferta d'atractius turístics i d'activitats per a aquest estiu al municipi per part del Patronat de Turisme, en un estand que també ha comptat amb una hostessa de parla russa per atendre els nombrosos turistes d'aquesta nacionalitat que visiten la zona.



©2019 Ajuntament del Vendrell