01-14_nous_vehicles03wLa Policia Municipal ha presentat la memòria de la seva activitat durant l'any 2012, un exercici en què com a dades positives destaquen el descens dels fets delictius i també dels accidents de trànsit a la població. El regidor de la Policia Municipal, Joan M. Diu, ha subratllat que les dades demostren la professionalitat de tots els agents i la voluntat i el compromís que demostren per seguir millorant la seguretat del municipi. Respecte a l'any 2011, les diligències de la policia de seguretat ciutadana van minvar de 1.290 a 1.058; mentre que les infraccions administratives de la Llei 1-92 de seguretat ciutadana van disminuir de 204 a 156. La davallada d'aquestes últimes, es deu, segons l'inspector en cap, Jordi Altarriba, a una tasca intensiva duta a terme per la Policia local sobre la tinença o consum de substàncies estupefaents a la via pública, que en els últims anys havia augmentat considerablement.

Pel que fa als accidents de trànsit, aquests han passat de 256 al 2011 a 247 al 2012. Segons l'inspector en cap, les dades confirmen que s'estan assolint els objectius fixats en el Pla local de Seguretat viària. En aquest sentit, l'única nota negativa la posa la constatació que una part significativa dels accidents amb víctimes es registren en passos de vianants que no són respectats pels conductors. Per això, Altarriba ha avançat que està previst iniciar una campanya específica de conscienciació sobre aquest tipus de conducta perillosa.


Una altra dada significativa de la memòria del 2012 és la baixada de vehicles retirats, especialment per abandonament o cessió, que passen de 369 al 2011 a 342 al 2012. Els responsables policials atribueixen el descens a la situació econòmica de crisi que fa que moltes persones allarguin la vida útil del seu vehicle.
Per contra, les actes de la policia administrativa han augmentat de 876 al 2011 a 1.075 al 2012, un creixement que, segons els responsables, respon a la intensificació dels controls d'establiments i del compliments d'ordenances municipals.

Un altre capítol destacat de la memòria de la Policia Municipal és l'actuació envers el fenomen del top manta. El regidor, Joan Maria Diu, ha destacat que els bons resultats aconseguits el 2012, quan la presència de venedors va quedar reduïda a una quinzena de persones, es deu als dispositius conjunts de la Policia local amb els Mossos d'Esquadra i a la bona col•laboració també amb la Policia del municipi veí de Calafell.
Una línia de treball que ha tingut com a objectiu aconseguir que vinguessin menys venedors i que els què arribaven a les platges del Vendrell no poguessin vendre el producte, fent actuacions de control i d'identificació a l'estació de trens de Sant Vicenç de Calders i als accessos per carretera a Coma-ruga, així com amb patrulles al passeig.

En relació a la gestió del fenomen del top manta, cal dir que la Regidoria de Governació i la Policia Municipal del Vendrell han rebut el Guardó a les Iniciatives i Bones Pràctiques per a la Protecció dels Drets de la Propietat Intel·lectual que atorguen anualment l'Associació Agedi (Asociación de Gestión de Derechos Intelectuales) i Promusicae (Productores de Música de España). Els guardons es lliuraran el proper 7 de juny en un acte a Còrdoba.
El guardó vol reconèixer com el Vendrell constitueix un referent en tasques de conscienciació, publicitat del comerç legal, plans de coordinació i actuació operativa. S'atorga també per haver liderat, estatalment, les primeres jornades sobre el fenomen del top manta.



©2019 Ajuntament del Vendrell