05-09_CantniawEl proper 16 de maig l'escenari del TÀG acollirà el concert, en sessió de matí i tarda, de la cantata Cantània a càrrec de 400 alumnes de diverses escoles de sisè de primària del Vendrell i de tres centres de la comarca que, enguany, com a novetat, també s'han afegit al projecte, que al Vendrell organitza l'Escola Municipal de Música Pau Casals. En concret, les escoles participants són l'escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès, l'escola Joan Perucho d'Albinyana, l'escola Les Cometes de Llorenç del Penedès, i les escoles vendrellenques Sagrat Cor, Pla de Mar, Àngels Garriga, Pau Casals i Àngel Guimerà.

Cantània és una activitat musical creada per l'Auditori de Barcelona que es posa en escena no tan sols a la Ciutat Comtal, sinó en diverses poblacions del país. Segons el regidor de Cultura, Albert Solé, l'objectiu del Cantània "és que els alumnes siguin partícips d'un espectacle de gran format i qualitat per tal que es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots". Així mateix, ha afirmat que el projecte "és un element més en la nostra tasca per fomentar la cultura i una oportunitat única perquè els més petits s'animin a fer música i coneguin la tasca que es fa des de l'Escola de Música".
La directora de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, Montse Meneses, ha manifestat que aquesta serà la quarta edició del Cantània al Vendrell, i que això és una mostra que és un projecte "plenament consolidat i que és molt especial entre alumnes i professors". Meneses ha explicat que comença amb sessions de formació per als docents, continua amb el treball a l'aula i acaba amb el concert final.
Enguany, Cantània porta per títol Ha passat un àngel, amb text del dramaturg Guillem Clua i música de Mariona Vila. La direcció musical del muntatge vendrellenc va a càrrec de Josep Prats i Elisenda Carrasco. Així doncs, el dia 16 de maig, el TÀG acollirà un concert a partir de 2/4 de 12 del matí amb 200 nens i nenes participants i un altre a partir de les cinc, amb els 200 nens i nenes restants.
Ha passat un àngel parla del silenci com un element únic i necessari per a l'equilibri en la natura, i barreja, per primer cop, música i dansa per explicar la història de la Júlia i l'Àngel, que fan un viatge junts buscant el silenci. Tots dos personatges passaran per diversos paisatges a la recerca del lloc més silenciós, i descobriran els valors de l'amistat i de saber escoltar.
Precisament, el treball dels valors, la companyonia i la solidaritat són una part molt significativa del que representa per a les escoles poder participar en aquesta cantata. Així ho ha destacat també la cap d'estudis del CEIP Àngel Guimerà, Amèlia Serres, durant la presentació dels concerts. Serres també ha animat les famílies dels nens i nenes participants i el públic en general a assistir als concerts, ja que són sessions molt emotives i generen il·lusió.
El preu de l'entrada és de sis euros i es poden comprar a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, a la plaça del Tívoli, o a la taquilla del teatre una hora abans de la representació.



©2019 Ajuntament del Vendrell