02-05_Signatura_conveni_Lliga_contra_el_Cncer_WEBEl passat 31 de gener, Sergi Teruel, president del Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, i Ana Vilallonga, presidenta de la Junta Provincial de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), van signar un conveni de col·laboració per tal de poder implementar el programa "MOLT X VIURE", dirigit a dones diagnosticades de càncer de mama.

Les dones adherides a aquest programa desenvoluparan l'activitat a la piscina de la carretera del Doctor Robert els divendres de 9.30 h a 10.30 h, dirigida pel fisioterapeuta de l'AECC. El servei de rehabilitació aquàtica especialitzada serà complementat per massatges limfàtics.


El limfedema és la seqüela més important del càncer de mama i, malauradament, desenvolupen aquesta complicació una de cada cinc dones diagnosticades. Amb aquests exercicis aquàtics s'intenten mitigar les repercussions, com ara alteracions funcionals, alteracions de la imatge corporal, dificultats d'adaptació a la malaltia, disminució de l'autoestima i aïllament social, entre altres.

L'AECC - Catalunya contra el Càncer de Tarragona posa a disposició de les persones afectades del Vendrell aquest servei, que ja s'està portant a terme a Tarragona i a l'Hospitalet de l'Infant amb notable èxit i amb una bona acollida.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell