01-16_rp_pee_webAvui al matí, el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, i la coordinadora del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), Anna Solé, han presentat les noves activitats d'aquest programa que té com a objectiu donar una resposta integrada a les necessitats educatives de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves a partir de diverses iniciatives locals.


En aquest sentit, Kenneth Martínez ha destacat la importància del PEE perquè "aconsegueix implicar les famílies en l'educació dels infants a les escoles". Per això, malgrat l'anunci del Departament d'Ensenyament de suprimir la dotació econòmica, el regidor d'Educació ha explicat que "l'Ajuntament mantindrà la seva aportació pressupostària per continuar aquest programa educatiu al Vendrell". Amb una reducció prevista del pressupost d'un 70% respecte al curs anterior, Kenneth Martínez també ha anunciat que "ens hem vist obligats a redissenyar les activitats". Això vol dir que "per aconseguir els mateixos objectius, es fomentarà el voluntariat i, també, la col·laboració i l'intercanvi entre les escoles i les seves respectives AMPA".

Anna Solé, coordinadora del PEE del Vendrell, ha explicat quines seran les activitats que es duran a terme entre el gener i el juny del 2013, que s'emmarquen en tres grups: tallers de famílies, taller de comunicació pares-fills i sortides familiars.

Pel que fa als tallers de famílies, s'obre una nova etapa amb la voluntat de promocionar el potencial de les mares, pares i altres familiars dels alumes. Per això, les persones interessades a participar de forma voluntària en aquests tallers com a monitors es poden adreçar a les AMPA per inscriure-s'hi entre el 21 i el 25 de gener. Un cop finalitzat aquest termini d'inscripcions, es farà un programa de les activitats que es desenvoluparan en tallers de 2 o 3 sessions, de 15 h a 16.30 h.

Del 21 al 25 de gener també es podran realitzar les inscripcions per poder assistir al taller de comunicació pares-fills, que servirà per fomentar una comunicació eficient i una relació més fluida dins de l'àmbit familiar. Es faran 6 sessions els dilluns de 9.30 h a 11.30 h, del 28 de gener al 4 de març, per a famílies amb fills de 3 a 9 anys, i de l'11 de març al 22 d'abril, per a famílies amb fills de 10 a 14 anys.

Properament s'informarà dels dies en què es faran les sortides familiars d'un diumenge al mes amb l'objectiu de passar-ho bé, conèixer llocs interessants i fer noves amistats. Està previst visitar l'orgue de l'església, el Museu Deu, la granja-escola La Bassa, la premsa de Sant Vicenç i els cellers Augustus-Forum. També està programada una sortida en bicicleta pel camí de mar i una al Parc Diver. Finalment, es farà un dinar de germanor.

Per a més informació: us podeu dirigir a les AMPA de les escoles del Vendrell o a La Ballaruga, al tel. 977 66 40 02, al c/e laballaruga@esplai.org o a l'Hotel d'Entitats de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h i de 15 h a 16 h).



©2019 Ajuntament del Vendrell