11-28_jokirama_tour_webJokirama & Tour és el nom del nou projecte d'oci familiar per a les vacances escolars de Nadal que ha presentat l'Àrea d'Infància i Joventut de l'Ajuntament del Vendrell i que es realitzarà a diferents punts del Vendrell entre el 27 de desembre de 2012 i el 5 de gener de 2013.

Fins ara, es duia a terme el Parc infantil Jokirama, en el qual s'englobaven tot d'activitats per a infants i joves, i per a les famílies. El Parc, per la seva infraestructura i dimensions, requeria una bona part del pressupost general de l'Àrea d'Infància i Joventut. Com la resta de programes de l'Àrea, el Parc ha vist reduït el seu pressupost i, d'aquesta manera, ajustant-se econòmicament amb l'objectiu i la voluntat d'oferir a les famílies un espai d'oci, n'ha sorgit una nova proposta: el Jokirama & Tour.


Una de les principals novetats del nou format Jokirama & Tour és que totes les activitats que se celebren són gratuïtes. Eva Moreno, regidora de l'Àrea d'Infància i Joventut, ha explicat que "tot i que les activitats del Jokirama & Tour són gratuïtes, s'ha generat un estalvi del 46% respecte de l'any anterior. Això s'assoleix gràcies a l'esforç de tots i ens permet oferir a totes les famílies del Vendrell un espai perquè els seus fills puguin fruir de les vacances de Nadal. Amb l'actual crisi econòmica, és molt complex parlar de serveis gratuïts, però amb el Jokirama & Tour podem fer-ho i aconseguir que totes les famílies també tinguin l'oportunitat de gaudir d'aquesta activitat".

Amb el Jokirama & Tour, es manté la finalitat original del parc de Nadal Jokirama, ja que el servei es transforma per esdevenir tot un recull d'activitats itinerants distribuïdes en diferents espais de la vila, com el Centre cívic L'Estació, la rambla de Josep Cañas i Cañas, el Pavelló Municipal Àngel Guimerà i l'Escola Municipal de Música Pau Casals, entre d'altres.

En aquest sentit, Eva Moreno ha manifestat que "amb aquest format, augmentem la proximitat dels actes a les famílies, apropem els espais d'oci a la gent que, estem convençuts, respondrà positivament a aquesta nova proposta més eficient i més propera a tothom. La nostra voluntat és que tots els infants i joves del municipi tinguin l'ocasió de participar-hi i gaudeixin del Nadal en família".

Les activitats, que tindran lloc els matins i les tardes del 27 de desembre al 5 de gener, són les següents:

- El 27 i 28 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, de 10 h a 13 h, a la Sala d'Actes del Centre cívic L'Estació, es faran tallers infantils, a càrrec d'entitats de lleure del Vendrell (l'Agrupament Escolta Tant com Puc, l'Esplai Zig-zag i La Ballaruga).

- El 28 de desembre, de 16 h a 19 h, a la rambla de Josep Cañas i Cañas; el 31 de desembre, de 10 h a 13 h, a la plaça del Tívoli; el 2 de gener, de 16 h a 19 h, a la plaça de la Sardana, i el 4 de gener, de 16 h a 19 h, a la rambla de Josep Cañas i Cañas, s'instal•laran diferents atraccions cada dia, amb inflables, un futbolí humà, un toro mecànic i un circuit de motos i tricicles. En cas de pluja, l'activitat es traslladarà al Pavelló Municipal Àngel Guimerà.

- El 27 de desembre a les 17.30 h, a l'Auditori de l'EMMPAC (Escola Municipal de Música Pau Casals), actuarà The Penguins, representant l'espectacle Reggae per xics. És un concert infantil que presenta un repertori de cançons populars i d'autor d'arreu de Catalunya, passades pel sedàs dels ritmes i les músiques jamaicanes.

- El 29 de desembre, la Comissió de Foc, i el 5 de gener, la Comissió de Cercavila, de 10 h a 13 h, duran a terme al Pavelló Municipal Àngel Guimerà una activitat vinculada estretament amb les entitats de cultura popular i de foc del municipi.

- El 29 de desembre a les 17.30 h al Pavelló Municipal del Patronat d'Esports, hi haurà l'actuació dels SP3, representant l'espectacle Superaventura. El juny del 2012 s'estrenà Superaventura, el nou espectacle del grup musical del Super3 de TV3, que recull les cançons de l'últim disc Uh! Oh! No tinc por! i algunes de les cançons més conegudes de la història del Super3. És un espectacle dirigit al públic familiar que es vincula amb la pantalla i amb la pàgina web del Super3. Superaventura és més que un concert: és un espectacle dinàmic i participatiu que ens converteix a tots, a través de la música, en els protagonistes de les aventures.

- El 3 de gener a les 17.30 h, a l'Auditori de l'EMMPAC es projectarà la pel·lícula Floquet de neu (animació infantil, 2011). És l'aventura de l'únic goril·la blanc del món: Floquet i el seu amic Ailur, un panda vermell, emprendran un viatge al·lucinant en busca de la bruixa del nord. Floquet de neu és una pel·lícula per a tota la família.

Cartell Jokirama & Tour

Cartell de l'espectacle Superaventura




©2019 Ajuntament del Vendrell