11-13_Quartet_GerhardwContinuant amb el Cicle de Tardor a l'Auditori Pau Casals, aquest dissabte, 17 de novembre, a les 21h, el quartet de corda Quartet Gerhard, acompanyat del pianista Santi Riu, serà dalt de l'escenari per oferir un concert de música de cambra.

El Quartet Gerhard neix l'any 2010 de la mà de quatre joves: Lluís Castan (Reus, 1987) i Judit Bardolet (Vic, 1986) als violins, Miquel Jordà (Tarragona, 1987) a la viola i Jesús Miralles (Vinaròs, 1987) al violoncel. Actualment, estan realitzant un Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt (del Hagen Quartett). Han obtingut diversos primers premis, com els d'INJUVE de Música Clàssica 2010, al XII Concurs Internacional de Música de Cambra "Ciutat de Vinaròs" i al XXII Concurs Internacional "Paper de Música" de Capellades, i premis internacionals com el premi "The most convincing newcomer ensemble 2011" de Joventuts Musicals d'Alemanya, dins de l'International Music Champus de Weikersheim.

Així mateix, han actuat en diversos festivals, com al Festival de Segovia, al Círculo de Bellas Artes de Madrid i al prestigiós festival MozartFest de Würzburg (Alemanya), dins del cicle "Rising Stars". El passat mes d'abril van debutar a l'Auditori de Barcelona dins del Cicle de Cambra i Recitals.

Santi Riu, pianista format al Conservatori Municipal de Música de Cervera, amb Montserrat Rotllan i Jordi Vilaprinyó, i al Conservatori Superior de Música del Liceu, amb Stanislav Pochekin –gràcies a una beca de l'Institut d'Estudis Ilerdencs-, obté els títols superiors de Piano i de Música de Cambra, i guanya, a més, el Premi d'Honor. Posteriorment, ha ampliat estudis amb Miquel Farré, Aquiles delle Vigne, Dominique Merlet i Boris Berman.

Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, dirigida per Josep Pons, i ha col·laborat amb l'Orquestra de Cambra de Cervera, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Guardonat amb diversos premis, debuta com a solista al Festival de Música dels Pirineus amb l'Orquestra de Cambra Bach d'Ekaterinburg (Rússia), sota la direcció de Volf Usminkiy.

Ha enregistrat per a RNE, TV3 i Catalunya Ràdio, i té tres CD amb els segells Ars Harmònica i Columna Música.

Actualment, desenvolupa una creixent tasca pedagògica al Conservatori Professional de Música de Cervera i és pianista acompanyant al Curs Internacional de Música Emili Pujol, així com també crític musical al Diari Segre. Així mateix, ha publicat tres llibres de la història musical a Cervera.

Aquest dissabte ens oferiran un concert que consta de dues parts diferenciades: d'una banda, en la primera part s'interpretarà el Quartet núm. 3 en la major, op. 43 núm. 3, del compositor alemany Robert Schumann, interpretada pel Quartet Gerhard; de l'altra, a la segona part, el mateix Quartet i el pianista Santi Riu interpretaran el Quintet per a piano i cordes op. 57, del compositor rus Dimitri Xostakóvitx.



©2019 Ajuntament del Vendrell