10-23_rp_fira_entitats1_webEl proper dissabte 27 d'octubre, de 10 h a 22 h, a la Rambla del Vendrell, se celebrarà la Fira d'Entitats, una iniciativa promoguda per entitats del municipi amb motiu de la no-celebració enguany de l'Entimostra, que té el suport de l'Ajuntament del Vendrell.

Quan l'Ajuntament del Vendrell va anunciar que aquest any no es podia fer càrrec de les despeses que suposava la celebració de l'Entimostra, algunes entitats de la vila van proposar de fer igualment una mostra d'entitats amb un altre format. Aquesta idea la van exposar a la resta d'entitats i a l'Ajuntament. Per tant, l'organització d'aquesta fira és un bon exemple de la iniciativa local, a través de les entitats, per posar-hi imaginació i continuar fent coses malgrat la situació econòmica actual.


Pel que fa a les entitats, Salva Ferrer, membre de la Comissió de Foc, ha explicat que "n'hi ha confirmada la presència d'una vintena". Pendents de tancar la llista, en aquests moments hi ha apuntades les següents entitats: Secció d'Hoquei del CE Vendrell, Ball de Diables del Vendrell, El Borinot de Foc del Vendrell, Ball de Diablons del Vendrell i La Víbria, Esplai Zig-Zag, La Mulassa Feixuga, Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, Drac de foc El Tallot, El Cabrot, Agrupació Musical Santa Anna, L'Embarcada - Agrupació de cultura popular del Vendrell, Creu Roja - Assemblea Comarcal del Baix Penedès, Assemblea Nacional Catalana, Nens del Vendrell, GEVEN, Sotavent, Sambatek, Bicven, la cooperativa Les Garrofes, Col·lectiu La Trinxera del Vendrell, Motor Club Vendrell i Associació de malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca.

L'Ajuntament, per la seva part, posarà a disposició de les entitats les infraestructures necessàries per desenvolupar aquesta Fira d'Entitats. En aquest sentit, Martí Carnicer, primer tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, ha dit que "cal destacar la capacitat de simbiosi entre la iniciativa de les entitats i el suport que rebran de l'Ajuntament per tirar-la endavant".

 

Sobre el format de la Fira i el programa d'activitats, Denis Martos, membre de la Comissió de Cercavila, ha explicat que "cada entitat tindrà un espai a la Rambla i s'hi faran actuacions durant tot el dia": al matí i a la tarda es faran tallers de balls popular, entre les 12 h i les 13 h es faran castells, entre les 20 h i les 21 h hi haurà batucada i entre les 21 h i les 22 h tindrà lloc una encesa dels grups de foc, entre d'altres activitats. D'altra banda, l'Agrupació Musical Santa Anna té previst fer una petita cercavila per la illa de vianants per animar les persones que hi passegin a acostar-se fins a la Rambla. A més, algunes entitats oferiran begudes i menjar a les seves paradetes per poder tenir uns ingressos extraordinaris per poder desenvolupar les seves activitats.

Respecte al nom d'aquesta fira, la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Turdiu, ha posat de manifest que "les mateixes entitats van proposar de no anomenar-la Entimostra amb l'objectiu de poder recuperar aquest certamen biennal amb més força". En aquest sentit, els mateixos promotors de la Fira d'Entitats han proposat crear una comissió de treball per dissenyar la propera Entimostra, que tocaria fer l'any 2014.

Pel que fa al cartell, el seu dissenyador, Joan Marc Ferret, ha explicat que amb el noms de les entitats sobre els colors vendrellencs blau i verd es vol donar el missatge de "tots junts fem el Vendrell".

Per concretar el suport de l'Ajuntament del Vendrell a la Fira d'Entitats, l'alcalde, Benet Jané, ha manifestat que "posarem a disposició dels promotors d'aquesta iniciativa la infraestructura necessària".



©2019 Ajuntament del Vendrell