10-02_rp_fira_webLa Fira de Santa Teresa es celebrarà enguany de l'11 al 14 d'octubre amb alguns canvis estructurals pensats per continuar mantenint-la com un referent entre els certamens comercials de Catalunya i per continuar fent-la atractiva al públic malgrat les dificultats econòmiques del moment.

De fet, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha explicat que la Fira de Santa Teresa d'enguany està plantejada "com una fira de màxims", en referència al gran esforç que s'ha fet per part de l'administració, de les empreses participants i de les entitats col·laboradores perquè esdevingui una fira lluïda.

Pel què fa a la participació empresarial, la Fira d'enguany comptarà amb 120 expositors, uns 16 menys que fa dos anys, distribuïts pels següents sectors: una vintena al sector de la Mostra de cervesa, Alimentació i Mostra Gastronòmica; una setantena a la Rambla i 21 al sector de l'automoció. Aquest últim sector, ubicat al pàrquing del Pèlag, està coordinat pel Centre d'Iniciatives i Turisme, i registrarà un augment de quatre expositors respecte a l'any passat, alguns de vehicles industrials. Des del CIT, per tal de dinamitzar l'afluència de públic a la Fira, també es posarà en marxa la campanya "Compra al Vendrell i aparca gratis", en la qual els comerços oferiran tiquets per aparcar al centre de la vila de forma gratuïta. La campanya començarà el dia 11 i s'allargarà fins al 20 d'octubre.

Altres novetats de la Fira d'enguany passen per una redistribució dels estands per optimitzar-ne la visibilitat, que es notarà tant a la Rambla com a la zona del Puig i del Pèlag. Així, aquest 2012 els expositors del Racó de l'Art estaran ubicats al c/ Apel•les Fenosa. També, amb l'objectiu d'optimitzar espais i recursos, les tradicionals Jornades Gastronòmiques canviaran d'ubicació i de format. En lloc de celebrar-se a la plaça Pep Jai, la mostra gastronòmica es traslladarà a la plaça de la Sardana i anirà a càrrec del col•lectiu Les Cuines del Vendrell, que serà l'encarregat de presentar una oferta de tres plats de degustació cada dia. El preu del tiquet serà de tres euros, i inclourà "una mitja ració molt completa", en paraules del president de Les Cuines, Miquel Soria. A més, alguns dels plats seran cuinats a la vista del públic. Soria també ha explicat que durant els dies de Fira, els restaurants del col•lectiu oferiran un menú especial a cadascun dels seus establiments per un preu de 25 €, IVA inclòs. Per altra banda, la Mostra de cervesa inclourà enguany marques internacionals i catalanes, i el preu del tiquet serà de 6 euros.

 Amb l'objectiu d'amenitzar la plaça de la Sardana, s'hi han programat concerts de música en viu cada dia de Fira, excepte el divendres 12 d'octubre, ja que hi haurà concert organitzat pels Nens del Vendrell.

Precisament, l'aspecte lúdic de la Fira és un altre dels atractius del certamen vendrellenc pel qual s'ha apostat fort enguany. Del programa d'actes destaca, per exemple, el 1r Fira Festival, amb la col•laboració dels Nens del Vendrell, que començarà el dia 12 d'octubre a les 10 del vespre i que inclourà actuacions de 5 grups a la plaça del Tívoli: Respectmark; Strombers, PereAnton i Tu, Buhos, James Band & Family, a més de DJ Esnelio. El preu de l'entrada serà de 6 € anticipada i 8 € a taquilla.

Durant els quatre dies de Fira, es podrà gaudir també de les tradicionals actuacions de cultura popular; del concert de música de gralles a l'Auditori Pau Casals; del 38è Concurs Nacional de Colles Sardanistes; del concert del Cor d'Infants i la Coral Polifònica del Vendrell; de la Trobada de Gegants i de la Trobada d'Esbarts Dansaires infantils de la província de Tarragona, entre altres.

Un altre dels plats forts dels actes paral•lels de la Fira serà la diada castellera del diumenge 14 d'octubre que, igual que l'any passat, inclourà l'actuació de quatre colles: Nens del Vendrell, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella Xiquets de Valls.

La programació lúdica de la Fira incorpora enguany com a novetat una exhibició d'habilitat i sortida de la primera prova del campionat de Catalunya de paramotor a la platja de Coma-ruga, el divendres 12 d'octubre a les 10 del matí.

alt Programa d'actes Fira 2012



©2019 Ajuntament del Vendrell