01-31_rpteatrewAquesta setmana s'ha presentat una nova temporada del Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), la corresponent al segon semestre de l'any, que s'iniciarà el proper 21 de setembre. Tal com ha explicat Albert Solé, regidor de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, "la voluntat és continuar oferint espectacles de qualitat, tot i el context de crisi actual". Segons el mateix Solé, per aquest motiu s'ha apostat pels espectacles de petit format amb bons intèrprets, amb uns preus de les entrades assequibles.

A l'hora de fer la programació s'han tingut en compte, especialment, les propostes plenes d'humor i ironia i que convidin a la reflexió del públic, així com les funcions de teatre familiar, el qual ha experimentat un creixement d'espectadors en el darrer any. El TÀG també continuarà donant oportunitat d'actuar a grups i intèrprets de la comarca inclosos en el projecte +Escena.

En total, aquesta temporada teatral estarà formada per vuit espectacles, i s'iniciarà el dia 21 de setembre amb Joan Pera; Capri, un show de Joan Pera que recull alguns dels monòlegs més coneguts del popular actor i humorista català Joan Capri (1917-2000). El 28 de setembre serà el torn del Grup de Teatre El Centre de Llorenç, que posarà en escena ela comèdia El criat de dos amos, del venecià Carlo Goldoni.

El diumenge 30 de setembre arribarà al TÀG l'espectacle de poesia i titelles Cavallet de cartró, una producció de La Companyia del príncep Totilau, adreçada al públic familiar. Encetarà el mes d'octubre, el divendres dia 5, l'obra Reugenio, dirigida per Gerard Jofra, fill de l'humorista Eugenio, que recupera la figura del seu pare a través dels acudits i les històries que el van fer popular els anys setanta i vuitanta.

El divendres 26 d'octubre la programació continuarà amb Trifulkes de la KatalanaTribu, un espectacle teatral i musical que proposa un viatge a la història de Catalunya adreçat a tota la família a càrrec de la companyia Zitzània Teatre.

Raspall serà el muntatge, també per a grans i petits, que s'oferirà al TÀG el diumenge 11 de novembre. És un espectacle fet de joc i d'il·lusió creat a partir de l'univers màgic de Pere Calders i posat en escena pels intèrprets de la companyia Teatre Nu.

Una de les novetats de la programació d'enguany serà la representació d'una de les obres del cicle fora del TÀG, en concret, a l'Auditori petit de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, per tal d'aconseguir més proximitat entre els actors i el públic. El divendres 16 de novembre s'hi representarà Vamos a por Guti, un divertit muntatge de la companyia Projecte NISU que tracta sobre quatre amics desesperats per canviar de vida i deixar enrere totes les seves frustracions. Aquest és l'argument i el fons d'aquesta història de quatre treballadors d'una immobiliària que, durant l'època en què Guti encara militava amb samarreta blanca, decideixen segrestar el conegut jugador a fi de guanyar una milionària aposta d'internet.

La darrera obra de la temporada al TÀG serà L'ou, un muntatge de titelles sense paraules i amb un gran suport musical al ritme del cinema mut, de la companyia Títeres Tío Sapo.
Oriol Nicolàs, gerent del TÀG, ha explicat que s'han adequat els preus tenint en compte la greu situació econòmica actual perquè tothom pugui gaudir del teatre. A més, Nicolàs ha afegit que els descomptes de les entrades beneficien bona part de la població. Des de la regidoria de Cultura també s'ha destacat la col·laboració de dues empreses privades, Caves Miquel Pons i Autocars Penedès, a l'hora de sufragar la temporada teatral.


Les entrades es podran adquirir de forma anticipada al Patronat Municipal de Serveis Culturals a partir del dilluns 10 de setembre (la Rambla, 24), a la taquilla del TÀG una hora abans de la representació i al Tel-Entrada (tel. 902 10 12 12 i al web www.telentrada.com). Les entrades dels espectacles infantils (sessió sense numerar) es podran adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Serveis Culturals, durant la mateixa setmana de la representació, o bé a les taquilles del Teatre una hora abans de començar l'obra



©2019 Ajuntament del Vendrell