08-30_Simulacre_29-08_webLa Regidoria de Protecció Civil, amb la col·laboració de les regidories de Medi Ambient i Platges, ha posat a prova el protocol per a emergències mediambientals a les platges del Vendrell.

Aquest dimecres 29 d'agost s'ha escenificat l'arribada d'una taca de fuel a la platja de la Masia Blanca. Tot va començar amb una trucada d'un suposat banyista al número 010, d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament del Vendrell, anunciant la presència d'una taca sospitosa. En fer aquesta comunicació, es va activar el protocol per a emergències mediambientals a les platges, segons està establert.

En aquest simulacre d'àmbit local, s'han vist involucrats els serveis municipals de platges, Creu Roja, policia local i els serveis de neteja de l'Ajuntament. El temps de resposta dels grups actuants va ser molt satisfactori: des del moment de l'avís fins a la resolució de l'incident no va passar ni mitja hora.

Ara serà necessari posar sobre la taula les objeccions fetes pels observadors al simulacre, per tal de millorar la resposta prevista al protocol d'emergències.

El protocol d'actuació per a emergències a les platges del Vendrell està recollit a la memòria de l'ISO mediambiental 14001, que se sotmetrà properament a l'auditoria d'aprovació. Aquest simulacre es farà anualment, per tal de valorar els recursos municipals per fer front a situacions de risc mediambiental.



©2019 Ajuntament del Vendrell