El proper 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer i l'Associació de malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca (AFAVC) ha preparat diverses activitats per commemorar l'efemèride.

La primera tindrà lloc el 31 d'agost a les 20 h amb la inauguració, al Centre cívic L'Estació, de la exposició "Rostres d'avui" . Són fotografies fetes als usuaris del Centre de dia Anna Serra del Vendrell per part del grup fotogràfic ENFOCA, que les ha fet desinteressadament. La exposició estarà oberta fins al 19 de setembre, en horaris d'obertura del Centre cívic, i la intenció és que vagi de forma itinerant a tots els municipis de la comarca amb usuaris al Centre de dia.

En segon lloc, els usuaris del Centre de dia Anna Serra i tots aquells que ho desitgin tenen una cita el divendres 21 de setembre a les 19 h en un concert del grup Els Aixarts, que amenitzarà la tarda des dels jardins del Centre. L'entrada també és oberta a tothom i gratuïta.

El diumenge 23 de setembre, a les 18 h, al TÀG, hi haurà un festival benèfic a càrrec d'entitats culturals del Vendrell i es projectarà el documental que sobre el Centre de dia Anna Serra ha realitzat Televisió el Vendrell. L'aportació per assistir-hi és de 10 euros, i també hi ha una fila zero al mateix preu. Les entrades es poden adquirir al Centre d'Iniciatives i Turisme (anticipada, a 8 euros) o el mateix diumenge a les taquilles del teatre.

Finalment, l'esport no podia faltar en una commemoració en favor de la salut, i el diumenge 30 de setembre l'AFAVC organitza una Caminada solidària. La ruta prevista és el Vendrell-camí de Mar-Santa Maria del Mar i tornada. La sortida es preveu que sigui des de la plaça Vella a les 9 h del matí. Es regalarà una samarreta i es donarà esmorzar als participants. La col·laboració per participar en aquesta caminada és de 10 euros i està oberta a tothom. Les inscripcions es poden fer al Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) o el mateix diumenge abans de la sortida.

L'Associació confia a comptar amb la presència de força públic als diversos actes previstos per donar suport i visualitzar així la lluita que dia rere dia és present en el si de moltes famílies de la comarca.

L'organització dels actes ha comptat amb col·laboracions com la d'ENFOCA grup fotogràfic de Calafell i comarca, el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), el Grup Muntanyenc de La Lira, les entitats culturals del municipi, el Teatre Àngel Guimerà, el Vendrell Comunicació SL, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Ajuntament del Vendrell.

Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell