08-08_VolodinwAquesta setmana, l'Auditori Pau Casals, dins del 32è Festival Internacional de Música Pau Casals, presenta dos dels més famosos intèrprets russos del moment. El primer serà el divendres 10 d'agost, a les 22 h. Alexei Volodin farà un concert de piano amb obres del compositor polonès Frederic Chopin. Dir Chopin és dir piano: el gruix de la seva producció són les més de cent cinquanta obres dedicades al piano sol en forma de valsos, masurques, poloneses, preludis, impromptus, balades, nocturns, sonates, variacions o estudis.
La selecció d'obres que oferirà Alexei Volodin serà una bona mostra d'aquestes petites obres: Quatre impromptus (Núm. 1 op. 29 en la bemoll major, Núm. 2 op. 36 en fa sostingut major, Núm. 3 op. 51 en sol bemoll major i Fantasia-impromptu op. 66 en do sostingut menor) i també Barcarola op. 60 en fa sostingut major, Polonesa-fantasia op. 61 en la bemoll major i Vint-i-quatre preludis op. 28.

El segon concert serà l'endemà, el dissabte 11 d'agost, a les 22 h. Natalia Gutman, la violoncel·lista russa que va ser alumna del violoncel·lista Mstislav Rostropovich, i Viacheslav Poprugin al piano oferiran quatre de les cinc sonates de Beethoven, les primeres obres realment importants dedicades al violoncel amb acompanyament de piano, concretament les dues primeres i les dues últimes. Entre elles hi ha 20 anys de diferència i, evidentment, un canvi estilístic important. Les dues primeres van ser escrites l'any 1796. Segurament van ser interpretades a Berlín pel mateix Beethoven i pel primer violoncel·lista de l'orquestra de palau, el virtuós Jean-Pierre Duport. Les dues últimes sonates per a violoncel i piano de Beethoven corresponen a la tercera i definitiva etapa compositiva de l'autor: van ser escrites l'any 1816 i ja respiren els aires del Romanticisme.

El mateix dissabte 11 d'agost a les 19:45 h, als jardins del Vil·la Museu Pau Casals, dins del Festival Jove – Música als Jardins, actuarà el Cuarteto Versus, que oferirà obres de J. Haydn, F. Mendelssohn i G. Puccini. El Cuarteto Versus està compost per Sarabeth Guerra i Guillermo Navarro al violí, Carlos Vallés a la viola i Josep Oriol Miró al violoncel.



©2019 Ajuntament del Vendrell