07-18_musica_vila_imatgeEl certamen Música a la Vila omplirà, un any més, les nits d'agost de música tradicional. Enguany es compleixen 24 edicions d'aquesta activitat que aplega grups de renom de la música popular que es fa al nostre país que recuperen sons i melodies que se sentien pels carrers de les viles en èpoques passades.

Aleshores, aquest tipus de música era bastant desconegut, però actualment hi ha un corrent d'investigació i de recuperació que atreu tant gent gran i de mitjana edat com joves, que són els que estan fent, en la seva majoria, aquesta música.

 

Els components d'Amanida Folk seran els encarregats d'iniciar el Música a la Vila, l'1 d'agost, amb la presentació del seu treball més personal, Maruja, i amb noves sonoritats que, sense defugir del folk tradicional, s'aproximen al jazz, la cançó d'autor o el flamenc.

El dia 8, els Canya d'Or Deluxe donaran a conèixer la seva renovació particular del llenguatge graller gràcies a la recuperació d'un repertori històric perdut al qual donen una visió més moderna amb arranjaments i fusions d'altres estils.

El dia 15 serà el torn de Miquel Gil Trio, que presentarà el seu últim treball X marcianes, que aposta per un recorregut sonor per la Mediterrània amb la influència sempre present de les terres valencianes.

Finalment, el dia 22, la formació Riu tancarà el certamen amb un repertori farcit de melodies d'arreu dels Països Catalans i de composicions pròpies instrumentals i cantades que s'inclouen en el seu primer treball discogràfic, editat el 2010.

Tots aquests concerts tindran lloc cada dimecres d'agost, excepte el dia 29, a les 22 h a la plaça del Tívoli. Els concerts es faran a l'aire lliure i seran gratuïts.



©2019 Ajuntament del Vendrell