07-03_creu_roja_platges01_webAhir al matí, la regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu, i el regidor de Medi Ambient, Jaume Piñol, van visitar la caseta de la Creu Roja ubicada a la platja de Coma-ruga, per saludar els efectius que aquest estiu s'ocuparan del servei de vigilància i socorrisme a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Àngels Turdiu, regidora de Turisme i Platges, va explicar que hi ha hagut una retallada en el pressupost destinat a aquest servei d'un 15% respecte a la temporada anterior, encara que aquesta rebaixa pressupostària no es notarà en el servei. Aquest any, però, hi ha un pressupost de 123.000 euros. L'estalvi s'ha produït pel fet de no haver donat servei per la Setmana Santa ni en els cap de setmana fins al mes de juny. Durant el mes de juny s'han cobert els caps de setmana, i a partir de Sant Joan hi ha hagut servei diari. Turdiu també va remarcar que a la zona prohibida per al bany propera al pantalà del port de Coma-ruga, s'ha renovat i s'ha reforçat la senyalització, i va recordar que qui incompleixi la prohibició podrà ser sancionat amb una multa de fins a 3.000 euros. A més, un efectiu de la Creu Roja estarà a la zona i senyalitzarà diàriament la prohibició de bany amb una bandera vermella.

El coordinador de la Creu Roja de les platges del Vendrell, Jonathan Rodríguez, va explicar que en total hi ha 22 efectius amb titulació de socorrisme i per fer ús de desfibril·ladors. També va anunciar que aquest any hi ha unes polseres a disposició de les famílies per facilitar una possible recerca de persones perdudes a la platja, tant infants com gent gran. D'altra banda, el coordinador i patró d'embarcació Dani Montserrat va dir que hi ha dues embarcacions, a les quals se n'ha de sumar una altra que es posaria en servei en cas d'avaria d'alguna de les altres dues; un quad amb llitera; dos caiacs que faran tasques de prevenció i també de rescat, i cadires amfíbies per a persones amb discapacitat. També va demanar que les persones que s'apropin nedant a la reserva marina de la Masia Blanca portin la senyalització corresponent (boies) perquè entren en una zona de pas d'embarcacions.

Per tant, el servei de vigilància i de socorrisme a les platges del Vendrell està a punt per actuar davant de qualsevol situació d'emergència o incidència que es produeixi. L'Ajuntament del Vendrell demana precaució, prevenció i que es faci cas de la senyalització i dels avisos de la Creu Roja i de la Policia Municipal per evitar riscos i danys personals.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell