06-06_franquicies02_webEl passat dilluns 11 de juny, va tenir lloc a les instal·lacions de L'EINA Espai Empresarial la segona de les tres "Jornades sobre franquícies" que organitza l'Ajuntament del Vendrell, titulada "Ajuts i finançament per muntar una franquícia". L'acte va començar amb la benvinguda als assistents per part del regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, i de la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Turdiu.

La jornada va comptar amb la participació de diferents ponents: Anna Nadal, consultora de Daleph; Pere Casas, director de franquícies del Banc de Sabadell; Florenci Nieto, president del consell de Tarragona de PIMEC Comerç; i José Aragonés, gerent de negocis de la consultora Tormo y Asociados, que va portar un cas d'èxit, l'empresa Qué Pasta! Al llarg de la sessió, es va facilitar informació sobre les línies estratègiques dels préstecs ICO 2012, els ajuts existents i algunes dades sobre el sistema de franquícia.

 

Segons la consultora Tormo y Asociados, tot i que la franquícia no és l'únic mètode de creixement empresarial associat, és el que té més èxit, amb més de 1.000 ensenyes franquiciadores a tot l'Estat i amb gairebé 70.000 establiments. De fet, durant el 2011, es va produir un increment tant del nombre de xarxes franquiciadores (3,3%) com del nombre d'unitats que aglutinen les diferents cadenes de franquícies (1,2%). No obstant, però, des de la consultora, asseguren que aquest creixement ha estat molt heterogeni entre les diferents empreses franquiciadores, les quals cada vegada mostren una major exigència pel que fa al perfil dels franquiciats.

El proper dilluns 18 de juny, entre les 10h i les 12h, tindrà lloc la tercera i última jornada sobre franquícies, "Un model d'autoocupació: les franquícies de serveis". Aquesta comptarà amb la presència d'un representant de l'empresa Bioenergy, especialitzada en les energies renovables. A més, s'oferirà informació sobre els serveis que s'ofereixen des de l'Ajuntament del Vendrell pel que fa al suport a l'emprenedor i l'empresari.



©2019 Ajuntament del Vendrell