Aquest dijous s'inaugura una exposició força singular a l'institut Baix Penedès del Vendrell. Es tracta d'un recull de retrats dels alumnes de primer curs de batxillerat d'arts plàstiques i arts escèniques del centre. Són un total de 18 retrats resultants de prop d'una trentena d'instantànies que van fer-se els mateixos alumnes i que la seva tutora, Ester Prérez Masana, ha transformat en litografies. La tutora i responsable de l'exposició va dibuixar en paper una per una les 18 fotografies seleccionades i les va escanejar a l'ordinador per fer-ne posteriorment un retoc digital que ha donat com ha resultat les imatges que es podran veure a partir d'aquest dijous a la sala d'actes de l'institut Baix Penedès.

 

Sota el títol "Piercings & Tatoos", l'autora ha volgut assenyalar una de les facetes estètiques més representatives dels joves d'avui en dia, alhora que, "en ser ells mateixos els que s'han fet les fotos, les imatges que n'han sorgit reflecteixen frescor, espontaneïtat i llibertat", en paraules de Pérez Masana.

Tant el treball dels alumnes com, sobretot, el posterior retoc de l'autora, han suposat uns 6 mesos de feina que ara es veuen compensats amb la possibilitat que un bon gruix de públic pugui veure les imatges en aquesta exposició, que podrà ser visitada en l'horari habitual d'obertura a la sala d'actes del centre a partir d'aquest dijous, quan s'inaugura, de 16 h a 18 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell