06-05_neteja_dipsit_Nou_Vendrell_webAigües de Tomoví ha dut a terme les tasques de neteja i desinfecció d'aquest dipòsit de 800 m³ que abasteix el barri.

Aigües de Tomoví, l'empresa mixta municipal que gestiona la xarxa d'abastament i sanejament del Vendrell, ha finalitzat les tasques de neteja i desinfecció del dipòsit del Nou Vendrell. D'aquesta manera, l'empresa compleix el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d'Aigua que abasteixen el municipi, segons el Programa Sanitari d'Autocontrol i Gestió del Subministrament que estableix el Reial decret 140/2003, el qual fixa els criteris sanitaris i de qualitat que ha de tenir l'aigua per al consum humà.

La realització d'aquests treballs és important per evitar possibles acumulacions de calç a les parets dels dipòsit i assegurar la qualitat de l'aigua emmagatzemada, que posteriorment és distribueix a la població. Les tasques realitzades han consistit a buidar el dipòsit, netejar-ne l'interior i desinfectar-lo amb hipoclorit sòdic (clor).

Per la seva banda, Jaume Escarré, regidor d'Aigües i president d'Aigües de Tomoví, ha explicat que "la neteja dels dipòsits és una de les actuacions que portem a terme, però també recordem que es realitzen prop de 8.000 determinacions analítiques cada any per tal de garantir la qualitat de l'aigua que arriba a les aixetes de tots els vendrellencs i les vendrellenques".

El regidor també ha explicat que diàriament es duen a terme anàlisis de l'aigua de les diferents captacions i el control del tractament de desinfecció de l'aigua de sortida dels dipòsits com de l'aigua de la xarxa de subministrament. A més, també es realitzen tractaments de desinfecció als dipòsits d'aigua a través de la dosificació d'hipoclorit sòdic de qualitat alimentària, tal com estableixen les indicacions sanitàries.



©2019 Ajuntament del Vendrell