festa_bicicleta_arribada_larambla2_webEl darrer diumenge de maig, unes 2.000 persones van pedalejar amb motiu de la 70a edició de la Festa de la Bicicleta del Vendrell. Dissabte a la nit 200 ciclistes van participar en la 5a Pedalada nocturna pel terme municipal, organitzada com a acte previ a la festa grossa. El mateix dissabte, la Rambla també va acollir la mostra "Tot sobre rodes", en la qual es van dur a terme diversos tallers oberts a tot el públic, des de seguretat viària fins a nocions bàsiques per reparar una bicicleta.

Un any més, la Festa de la Bicicleta va tornar a reflectir la solidaritat dels vendrellencs i les vendrellenques que van comprar les butlletes solidàries. En aquesta ocasió, els diners recaptats es van destinar a La Marató per la pobresa de TV3. Per aquest motiu, Televisió de Catalunya va fer connexions en directe per transmetre a tot el país el valor solidari d'aquesta festa vendrellenca.

 

Els guanyadors de la Festa de la Bicicleta d'enguany van ser:

- Grup més nombrós: escola Pau Casals del Vendrell, amb 231 participants

- Grup més original: escola La Parellada de Santa Oliva, amb el lema "Nem de safari"

- Bicicleta més original: el primer premi per al grup "Bon diee", i el segon premi per al Mercat Municipal, que enguany celebra el seu 125è aniversari

- Millor carrossa d'entitats: carrossa "La tour pastoril", d'Els Pastorets del Vendrell, formada per una impressionant Torre Eiffel sobre rodes

- Millor carrossa d'escoles: primer premi per a l'escola Àngels Garriga del Vendrell, amb el lema "Els indis maies", i segon premi per a l'escola Àngel Guimerà del Vendrell, amb el lema "So de llauna"

L'entrega de premis va anar a càrrec de Benet Jané, alcalde del Vendrell; Martí Carnicer, primer tinent d'alcalde; Eva Moreno, regidora de Ciutadania, i Salvador Mercader, patrocinador de la festa.

L'organització ha valorat positivament l'augment de la inscripció d'escoles de la comarca i agraeix especialment la participació de l'associació Alfarabi com a mostra dels valors d'integració i de convivència d'una festa oberta a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell