05-15__palau_robert_copia_webEl passat dimarts 8 de maig el Palau Robert de Barcelona va acollir la presentació del 32è Festival Internacional de Música Pau Casals, que tindrà lloc del 14 de juliol al 25 d'agost a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. L'acte va comptar amb la presència de Benet Jané, alcalde del Vendrell; Albert Solé, regidor de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell; Jordi Camell, pianista; Albert Gumí, director del grup instrumental Vidalba, i Albert Bardolet, director de l'Àrea de Música de la Generalitat de Catalunya.

El Festival Pau Casals és un dels actes culturals més importants del Vendrell, i també un punt de referència en el món musical del país, que té com a objectius honorar el mestre Pau Casals i reviure el seu geni musical i els seus valors humans.

Pau Casals és un referent al Vendrell perquè hi va néixer i, a més, pel seu record i pel seu llegat, però també ho és arreu del món gràcies a les seves qualitats artístiques, el seu mestratge i el seu profund compromís. El fet d'aferrar-se a les seves conviccions davant de les dificultats van demostrar la seva permanència, juntament amb la repetició constant de la premissa que la música i la cultura eren part dels fonaments col·lectius.

L'edició del Festival d'enguany reflecteix les dificultats econòmiques actuals que pateixen les administracions públiques i les empreses privades. Malgrat tot, per tal de no perdre valors ni voluntats, es manté l'essència en les obres programades i en els músics escollits. De la mateixa manera, s'ha cregut convenient divulgar les obres que Pau Casals va compondre per a piano.

El mateix dia 8 de maig, a la tarda, a l'Auditori Pau Casals, va tenir lloc la signatura dels convenis amb els patrocinadors d'aquest any.


Les dades del Festival

Nombre de concerts: 12 (a més d'aquests 12 concerts, hi haurà 6 concerts, corresponents al Festival Jove, que es duran a terme als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals)

Pressupost: 120.000 euros

Aforament de públic: 400 seients

Assistència de públic al Festival del 2011: 4.800 persones


pdf Programa de concerts

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell