roses_webEl proper cap de setmana el Vendrell celebrarà el 16è Concurs de Roses al Centre cívic L'Estació.

Enguany, a causa de la conjuntura econòmica actual i després d'acordar-ho amb el Gremi de Jardiners, s'ha decidit suprimir les tres activitats paral·leles que complementaven el Concurs de Roses: el Mercat de la Planta i la Flor, la Mostra de guarniment de balcons i la Mostra de jardins. Malgrat tot, es manté l'organització d'un dels concursos de roses més consolidats, amb més prestigi i que compta amb més participació de la demarcació. D'altra banda, s'espera que la situació millori ben aviat i es pugui recuperar la totalitat d'activitats que es feien de forma paral·lela.

 

Des de fa setze anys, el Concurs de Roses és un acte per celebrar la primavera al Vendrell, ja que es pot gaudir dels colors i les olors que caracteritzen aquesta època de l'any. La Sala d'Actes del Centre cívic L'Estació s'omplirà de diferents varietats de roses per tal que siguin vistes pel públic visitant. Entre aquestes varietats, cal destacar la rosa Pau Casals, la qual per als vendrellencs és molt nostrada perquè porta el nom del Mestre i fill il·lustre del Vendrell. També hi ha lloc per a roses pròpies d'altres indrets, com per exemple la rosa varietat Ciutat de Reus, que ja fa uns anys que hi participa. Cal dir que cada any es fa més complicada la deliberació del Jurat per triar-ne les millors.

Per tant, tant el dissabte 12 com el diumenge 13 de maig tindrà lloc un dels actes més emblemàtics del calendari d'activitats que es duen a terme al Vendrell durant tot l'any, un acte que compta amb una gran participació i a la vegada té un gran volum de visitants. L'any passat es van presentar 364 gerros, es van exposar 2.000 roses i s'hi van comptabilitzar més de 2.000 visites. Pel que fa als participants, la majoria eren del Vendrell i de la comarca (Albinyana, Banyeres del Penedès, Calafell, la Bisbal del Penedès, Masllorenç i Santa Oliva), així com d'altres poblacions com ara Avinyonet del Penedès, Reus i Torredembarra.

La regidora de Promoció Econòmica, Àngels Turdiu, convida tothom a participar en el Concurs de Roses del Vendrell i destaca que "qui no hi participi, que vingui al Centre cívic L'Estació a gaudir d'un espectacle ple de colors i olors". La regidora també anima tots els veïns i les veïnes que col·laborin per omplir de flors el Vendrell.

Més informació

 



©2019 Ajuntament del Vendrell