05-07_marta_garcia_webLa cantant Marta Garcia Cadena presentarà un CD amb obres de Schumann, Schubert i Dvorak el proper dissabte 12 de maig a les 22 h a l'Auditori Pau Casals. La gravació d'aquest CD va tenir lloc a l'Auditori. La cantant estarà acompanyada al piano per Jordi Humet.

Marta Garcia Cadena va estudiar el Grau professional de piano, Educació Musical, i la llicenciatura d'Història i Ciències de la Música a la UAB. Compagina els seus estudis amb la direcció coral i el cant. Va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) l'especialitat d'Interpretació del cant clàssic i contemporani amb Assumpta Mateu i Enedina Lloris. Treballà en el camp del lied amb A. Mateu, F. Poyato, M. Shirai, i P. Moll. Va rebre classes magistrals i consells d'E. Lloris, J. Kaufmann, K. Widmer i A. Chova, entre d'altres. Durant el 2008 fou becada per la Fundació Victòria dels Àngels, amb la qual col·laborà en la gravació d'un disc de cançons de Joaquim Nin-Culmell. Ha realitzat diversos recitals de lied i òpera a Catalunya i Alemanya. Cal fer esmena del rol principal en l'òpera per a secundària Lisístrata, al TNC de Barcelona. També va cantar en l'espectacle Desig d'òpera al Versus Teatre. Ha cantat en sales com el Gran Teatre del Liceu, el Petit Palau, la Sala Winthertur, l'Auditori d'Ordino (Andorra), l'Auditori Enric Granados de Lleida i la Schumann Haus de Leipzig. Va estudiar a la HMT Felix Mendelssohn Bartholdy de Leipzig (Alemanya) amb la professora R. Werner-Dietrich i P. Berne, on va obtenir les màximes qualificacions. Actualment forma duo estable amb el pianista Jordi Humet, amb qui recentment ha enregistrat un disc de lieder a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Properament realitzarà diversos recitals de lied i participarà en l'òpera Java suite, d'Agustí Charles, la qual representarà al Festival de Peralada i Basilea.

Jordi Humet Alsius és un dels pianistes de la primera promoció de l'ESMUC, on va rebre classes del mestre Pierre Réach. Més tard, va perfeccionar la tècnica durant dos anys amb Luca Chiantore a la prestigiosa Acadèmia de Musikeon de València. Allà va rebre la influència de grans professors com P. Rattalino, D. Bashkirov, J. M. Colom, L. Howard, entre d'altres. Va realitzar un màster de perfeccionament a la Hochschule für Musik und Theater F. Mendelsshon Bartholdy de Leipzig (Alemanya) amb el professor Markus Tomas. Ha ofert nombrosos recitals, tan com a solista, com amb grups de cambra i també amb orquestra, en diferents indrets de Catalunya, Espanya, Itàlia, França i Alemanya. L'any passat va ser escollit per participar en un concert en el piano del gran intèrpret V. Horowitz a la Klavierhaus Michael Fiech a Leipzig (Alemanya). També interpretà el Concert per a piano i orquestra, op. 33, del compositor C. Reinecke, i promogué el projecte "Beethoven in Orbit" amb la interpretació del Concert núm. 5, op. 73, "L'Emperador" a Alemanya i Catalunya, que fou un èxit. Ha estat premiat en diverses ocasions en concursos de piano i música de cambra.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell