04-18_xe_eina01_webL'actual situació econòmica i l'alt índex de desocupació que afecten el Baix Penedès animen a desenvolupar activitats que permetin conèixer les particularitats del territori i que alhora plantegin alternatives viables, especialment per als emprenedors que busquen engegar projectes propis com a solució a la falta d'altres alternatives laborals.

En aquesta línia, el passat divendres 13 d'abril, a Calafell, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Calafell i el Consell Comarcal del Baix Penedès, van organitzar la Jornada "Eines per millorar l'ocupació al Baix Penedès", en la qual, al llarg de diverses ponències, es van exposar les diferents aportacions i els punts de vista sobre les actuacions prioritàries i els recursos necessaris que cal dur a terme per tal de superar la fase d'involució econòmica que actualment viu la comarca.

La jornada va comptar amb nombrosos assistents que van omplir des de primera hora les dependències municipals de la platja de Calafell. Cal dir que aquesta jornada estava dirigida a empresaris, emprenedors, professionals i entitats interessades a conèixer noves eines per fomentar l'ocupació i establir sinergies amb altres persones vinculades al món empresarial de la comarca.

Algunes de les conclusions destacades van ser la importància d'abordar, amb esperit positiu, la situació actual en què ens veiem immersos, remarcant la voluntat de risc com a part de la cultura emprenedora: sense risc no hi ha empresa, i això implica la necessitat d'assumir nous reptes. Un altre aspecte destacat va ser la necessitat d'una mentalitat internacionalitzadora, és a dir, obrir mercats i orientar les estratègies cap a nous àmbits geogràfics. El finançament va ser una altra de les inquietuds que exigeix plantejaments diferents, en absència de les ajudes i subvencions conegudes, per la qual cosa sorgeixen, com a opció, els microcrèdits i altres fórmules que convé explorar.

En el context de les presentacions previstes, la Xarxa Emprenedora de L'Eina Espai Empresarial de l'Ajuntament del Vendrell va tenir un esment especial, ja que va ser presentada com un dels casos d'èxit al Baix Penedès. La Xarxa Emprenedora la formen un conjunt ampli i divers d'empresaris que cerquen la cooperació, impulsen el foment de l'emprenedoria i estan a disposició dels nous emprenedors per tal de donar-los suport en el procés de creació i consolidació dels seus negocis.

En aquest mateix context de col·laboració i networking, es va presentar la Zona Zenit, un nou recurs a Internet desenvolupat per l'Ajuntament de Calafell que té com a finalitat ser un punt de trobada virtual entre emprenedors, tot facilitant sinergies i potenciant punts en comú.

Intervenció de Lídia Rodríguez de la Xarxa Emprenedora

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell