04-17_rp_topmanta_webTant l'Ajuntament del Vendrell com el cos dels Mossos d'Esquadra fan una valoració positiva de les actuacions que s'han dut a terme contra el top manta durant la Setmana Santa.

El cap dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès, Octavi Jesús Ruano, ha explicat que s'han continuat fent controls a les estacions de tren i als accessos a les platges seguint el treball intens que s'havia dut a terme les setmanes anteriors; a més, s'han iniciat investigacions per detectar zones de magatzem i s'ha conscienciat la ciutadania perquè no compri productes de top manta. També hi ha hagut una presència policial constant al passeig Marítim. Tot plegat, ha donat com a resultat una disminució notable de la presència de venedors il·legals en aquesta zona, amb un nombre comprès entre 15 i 20, els quals no han pogut desenvolupar la seva activitat a causa de l'efecte dissuasiu de la presència policial.

Per la seva banda, el cap de la Policia Municipal del Vendrell, Jordi Altarriba, ha posat èmfasi en el gran treball de col·laboració que hi ha hagut amb els Mossos d'Esquadra i amb la Policia Local de Calafell. Altarriba també ha anunciat que en la propera Junta Local de Seguretat s'acabaran de dissenyar les accions per a la temporada d'estiu.

Finalment, el regidor de Policia Municipal del Vendrell, Joan M. Diu, ha mostrat la seva satisfacció perquè s'ha aconseguit tenir un passeig Marítim al servei dels ciutadans del municipi i de les persones que ens han visitat durant la Setmana Santa, ja que s'hi ha pogut passejar amb tranquil·litat. D'altra banda, el regidor ha tornat a manifestar que és molt important no comprar al top manta perquè, a part que pot ser perjudicial per a la salut (per exemple, en el cas de les ulleres de sol), es perjudica el comerç legal i es col·labora en l'explotació dels venedors il·legals que realitzen les màfies que els controlen. Per això, "sempre donarem suport a totes les campanyes de conscienciació que es facin perquè no es comprin productes al top manta".

 



©2019 Ajuntament del Vendrell