04-03_boca_orellaLa Regidoria de Cultura i la Biblioteca Pública Terra Baixa posen en marxa un projecte pioner per difondre la literatura europea.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell i la Biblioteca Pública Terra Baixa han iniciat un projecte innovador i pioner que pretén donar a conèixer al gran públic diverses obres de diferents països de la Unió Europea. El projecte "No l'has llegit? Literatura de boca a orella" s'emmarca en la voluntat de la Biblioteca Pública Terra Baixa de ser centre promotor de la lectura i de la cultura en general, així com de treballar per fer realitat idees i projectes de persones o col·lectius del municipi relacionats amb la literatura.

Es tracta d'una iniciativa que preveu apropar la literatura que es fa a la resta d'Europa als lectors d'aquí. És per això que un grup de lectors del Vendrell, ciutadans que no tenen res a veure amb el món literari de manera professional, s'encarregaran d'explicar als usuaris de la Biblioteca que ho desitgin un llibre d'autor europeu que hagin llegit. D'aquesta manera, transmetran l'explicació objectiva de la història, però sobretot la seva visió més subjectiva, les seves sensacions en llegir el llibre, el que puguin conèixer o desconèixer de l'autor, les seves circumstàncies, el seu entorn i, fins i tot, una aproximació al país d'origen de l'autor.

En cada sessió, que tindrà una hora de durada, es parlarà de dos llibres, és a dir, mitja hora per a cadascun. Cada dijous (del 12 d'abril al 10 de maig, de 20 h a 21 h) dos ponents explicaran les seves impressions sobre la lectura del llibre triat i les compartiran amb els usuaris que prèviament hagin llegit l'obra.

Antígona i El cor de les tenebres seran les primeres obres que iniciaran el projecte; les seguiran Les desventures del jove Werther i Momo, el 19 d'abril; Claus i Lucas i Deixa'm entrar, el 26 d'abril; El diccionari dels Khazar i La presa de Macallé, el 3 de maig, i La muntanya màgica i El príncep, el 10 de maig. Agnès Cruanyes, Alfons Morillas, Marta Casas, Baltasar Hurtado, Iraida Llucià, Francesc Nieto, Xavier Guardiola, Genoveva Grinyó, Roser Oter i Jordi Altarriba, respectivament, seran els ponents d'aquestes obres de la literatura europea escrites per autors grecs, alemanys, italians, hongaresos, serbis, suecs i polonesos.

Per facilitar que el públic que assisteixi a les ponències pugui llegir els llibres dels quals es parlarà en cada sessió, s'està treballant perquè les obres es puguin trobar tant a la Biblioteca com a les llibreries del Vendrell.

pdf Díptic

Més informació: Biblioteca Pública Terra Baixa, tel. 977 66 21 18.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell