04-02_Josep_M__Domnech_trio__Albert_Carbonell_web_webContinua el Cicle de Jazz a l'Auditori que organitza el Patronat Municipal Auditori Pau Casals del Vendrell amb el concert programat per al dissabte 7 d'abril, a les 22 h.

El grup que protagonitzarà el concert és Josep Maria Domènech Trio, format pels músics Josep M. Domènech, piano; Ramon Teixidó, baix, i Joan Rion, bateria, que actuarà junt amb el violinista Albert Carbonell. Aquests músics van començar a tocar junts a principi dels anys noranta, i han estat l'origen de nombroses formacions i experiències jazzístiques de les quals cal destacar Castellet-Domènech en formació de duet, trio i quartet, Tarragona Jazz Quartet, TGN 5tet, TGN 6tet, Big Band de Tarragona, etc. Han participat en diferents seminaris internacionals i han actuat en cicles i festivals de jazz d'arreu de l'Estat.

El concert que oferiran, que porta per títol "Recordant García Lorca", és, d'una banda, una aproximació al repertori de la música popular andalusa i, de l'altra, un homenatge a Federico García Lorca en el 75è aniversari de la seva mort. Persona amb una gran versatilitat creadora, García Lorca va destacar en els camps de la poesia, el teatre, la música i les arts plàstiques. L'any 1931 va gravar Colección de canciones populares antiguas acompanyant al piano la cantant i ballarina La Argentinita. Cal dir que aquestes gravacions van tenir un gran èxit.

Josep M. Domènech ha recuperat i ha arranjat aquestes cançons al jazz i la improvisació amb formació de trio, i des de principi d'estiu compta amb la incorporació del violinista Albert Carbonell. Temes com Zorongo gitano, Anda jaleo, El café de chinitas, La tarara, Los cuatro muleros, El toro y la luna, Los mozos de Monleón i Las morillas de Jaén, entre altres, formen part del repertori.

Josep M. Domènech també és conegut i apreciat pel seu treball docent en el món de la música i, a més, per ser un dels impulsors, des de fa anys, de les activitats jazzístiques al Baix Penedès. El treball que presenta en formació de trio habitual de jazz, junt amb el violinista Albert Carbonell, assegura la qualitat del concert en tots els aspectes que aporten les obres de Federico García Lorca.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell