03-28_fira_sefed01_webDel 21 al 23 de març, a Barcelona, en el context de la fira Expodidàctica, dedicada als nous recursos pedagògics, hi ha tingut també lloc la 10a Fira Internacional d'Empreses Simulades, en la qual L'EINA Servei d'Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell ha estat present un any més amb el programa SEFED, de simulació empresarial.

El SEFED és un projecte de formació ocupacional subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu. Té com a finalitat capacitar persones en el camp de l'administració i la gestió empresarial mitjançant la metodologia de la simulació d'empreses. L'objectiu és aprendre treballant; en aquest cas, partint de l'empresa simulada Terrissal, dedicada a la fabricació i la comercialització d'articles relacionats amb la terrissa.

Els alumnes desenvolupen, durant sis mesos, les activitats pròpies d'una empresa i, de manera rotativa, realitzen activitats relacionades amb les àrees comptable i financera, comercial, i de recursos humans, amb la qual cosa s'aconsegueix un coneixement global de les activitats implicades en l'administració empresarial.

Aquest programa, gestionat per la Fundació Inform a l'Estat espanyol, té la seva plasmació més pràctica en la Fira Internacional d'Empreses Simulades, on participants de diferents llocs de la geografia europea poden interactuar establint transaccions comercials que fan més suggeridor i tangible el programa formatiu. Aquest any, al voltant d'unes seixanta empreses simulades han participat en aquesta nova edició de la Fira: aproximadament la meitat dels participants han estat centres formatius provinents de Catalunya; setze, d'altres comunitats de l'Estat espanyol, i la resta, d'altres països europeus.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell