03-21_expo_gual_webEl Patronat Municipal de Serveis Culturals i el Museu Deu del Vendrell han preparat conjuntament una exposició antològica en homenatge al gran artista vendrellenc Josep Maria Gual i Barnadas (1927-2011). L'exposició "Josep Maria Gual: de la gènesi a la plenitud" ocupa dos espais: d'una banda, el Museu Deu, i per l'altra la Sala Portal del Pardo, que es complementen i creen un itinerari a través del qual el visitant pot conèixer aquest personatge tan polifacètic.

L'acurada tasca d'investigació que s'ha dut a terme ha permès descobrir moltes de les facetes creatives de l'artista. Destaca la seva aportació a la història de la ceràmica de la nostra vila a partir de la segona meitat del segle XX, quan Gual col·laborava activament amb una de les empreses més importants d'aquest sector, la Vidua Llansà, creant murals ceràmics. En aquest recorregut també s'hi podrà veure la vessant il·lustradora, pictòrica, escenogràfica i escultòrica de Josep Maria Gual.

Un dels principals atractius d'aquesta gran exposició és el seu discurs, ja que a través de l'article "La trajectòria artística en l'espai i el temps de Josep Maria Gual. Notes sobre el nostre artista", escrit l'any 1966 per Josep Maria Inglès, historiador i amic de l'artista, s'organitzen la setantena d'obres que conformen la mostra. A més, aquest article és també el guió d'un audiovisual que complementa la visita.

La majoria d'obres que s'hi exposen són de particulars, però és la seva filla Immaculada Gual qui més obres ha aportat i qui més hi ha col·laborat amb emoció i gran interès.

L'Ajuntament del Vendrell ha organitzat visites guiades per al públic en general i també per als escolars, per la qual cosa les escoles i els instituts també podran realitzar tallers al voltant de l'experimentació tècnica en la pintura, una de les principals característiques de l'obra que s'exposa al Museu Deu.

Aquest divendres 23 de març tindran lloc totes dues inauguracions, a les 20 h a la Sala Portal del Pardo i a continuació, a les 20.30 h, al Museu Deu.

L'exposició, que pot visitar-se de manera gratuïta en horari d'obertura de les instal·lacions, estarà oberta fins al 22 d'abril al Portal del Pardo i fins al dia 29 de juliol al Museu Deu, respectivament.



©2019 Ajuntament del Vendrell