"El Vendrell ha fet un pas més en la seva aposta per l'educació, com a eix fonamental en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i de la bona convivència entre ells, entrant a formar part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores". Així ho ha assegurat el regidor d'Educació i d'Ocupació, Kenneth Martínez, després que el Ple del passat mes de febrer aprovés per àmplia majoria, només amb els cinc vots en contra de l'oposició, que el Vendrell s'unís com a membre actiu d'aquesta associació.

Actualment, tant la Regidoria d'Educació com la d'Ocupació de l'Ajuntament del Vendrell duen a terme programes conjunts de formació per tal de plantejar una política educativa àmplia, de caràcter transversal i innovadora, que inclogui totes les modalitats d'educació (tant la reglada com la no reglada).

De fet, una de les premisses de l'associació és fer extensiva la capacitat educativa i formadora no només en l'àmbit dels infants i els joves, que són els principals destinataris de les polítiques educatives, sinó a tota la població al llarg de tota la seva vida. De la mateixa manera, també es potencia treballar, de manera transversal, en tots els àmbits i els departaments del govern d'una ciutat per tal que la seva comunitat sigui partícip i pugui aprofitar els recursos que aquesta ofereix per a l'educació de la ciutadania: la planificació urbana, la cultura, els centres educatius, els esports, les qüestions mediambientals, de salut, econòmiques, pressupostàries i de mobilitat, la seguretat, els diferents serveis, els mitjans de comunicació, etc. Es tracta de concebre la ciutat com un agent educador en valors, coneixements i habilitats. Així, segons els principis de l'associació, es treballa per crear una ciutadania "més culta, més solidària i més feliç".

D'aquesta manera, el Vendrell es compromet a complir els principis establerts per l'Associació Internacional de Ciutats Educadores i a treballar per impulsar col·laboracions i accions concretes entre les ciutats, així com a participar activament en projectes i intercanvis d'experiències entre grups i institucions amb interessos comuns per tal d'enriquir la vida dels seus habitants.

Les ciutats educadores, amb les seves institucions educatives formals i intervencions no formals (amb intencionalitat educativa fora de l'educació reglada) i informals (no intencionades ni planificades), col·laboraran, de forma bilateral o multilateral, per fer realitat l'intercanvi d'experiències. A més, donaran suport mutu als projectes d'estudi i d'inversió, ja sigui en forma de cooperació directa o col·laborant amb organismes internacionals.



©2019 Ajuntament del Vendrell