02-29_rp_dia_dona_webEl proper 8 de març es celebrarà al Vendrell el Dia Internacional de les Dones. En aquesta ocasió, l'Ajuntament del Vendrell ha preparat un homenatge literari a la dona per commemorar aquesta efemèride.

L'acte consistirà en un recorregut per diferents espais del Vendrell, en els quals es farà la lectura de textos, poemes o cançons. L'activitat començarà a les 19 h al Portal del Pardo amb la primera d'aquestes lectures.

Aquests textos, seleccionats per Neus Oliveras, tenen un element comú: la dona. Els textos seran llegits per dones que representen les diferents etapes de la vida: començarà una dona embarassada i seguiran una nena, una adolescent, una jove, una dona nouvinguda, una dona madura i acabarà una dona gran.

L'acte s'ha anomenat "Fent camí: un passeig literari pel Vendrell" per unir les diverses etapes de la vida d'una dona amb el recorregut per diferents espais del Vendrell durant les lectures.

L'itinerari s'iniciarà al Portal del Pardo i continuarà per la plaça dels germans Ramon i Vidales, el Museu Deu, la Casa nadiua de Pau Casals, l'església de Fàtima i clourà al Centre cívic L'Estació. En aquest espai, al voltant de les 20 h, es farà la lectura del manifest i la inauguració de l'exposició "Simone de Beauvoir, feminista i escriptora".

Aquest acte s'ha pogut organitzar gràcies també a la col·laboració desinteressada del Grup de Dones del Vendrell, el Grup de Dones Al-Manar, l'Associació Dones del Món i l'Associació de Dones dels Barris Marítims, creada recentment.

La Regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament del Vendrell també agraeix la participació de totes les dones que llegiran els textos, així com de les nombroses persones implicades en aquesta iniciativa i que han cedit l'espai per a la realització del mateix.

pdf Cartell dels actes del Dia Internacional de les Dones

 



©2019 Ajuntament del Vendrell