02-29_carrer_comercial_webA causa de la situació econòmica actual, l'Ajuntament del Vendrell està cercant la manera de donar suport als emprenedors que estan disposats a invertir al municipi.

Per aquest motiu, la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament del Vendrell està treballant en la dinamització i promoció d'ajuts per al desenvolupament del teixit comercial de la vila. Una bona mostra d'això és l'adopció d'una nova mesura de suport als emprenedors que vulguin iniciar una activitat empresarial al terme municipal del Vendrell, la qual s'aplicarà amb efectes des de l'1 de gener i durant tot l'any 2012.

Aquesta mesura està adreçada a petites i mitjanes empreses, i subvenciona el 20% de la taxa d'obertura d'establiments. Cal dir que a aquest estalvi s'hi pot sumar un 10% més si l'empresari contracta personal per al desenvolupament de l'activitat del seu negoci. A més, l'empresari que decideixi obrir un establiment també podrà gaudir d'altres facilitats ja existents, com ara pagar la taxa d'obertura d'establiments a terminis.

La regidora de Comerç, Àngels Turdiu, recalca que "amb aquests ajuts es pretén facilitar la implantació de nous establiments per generar més activitat econòmica al municipi, per crear més llocs de treball i, alhora, per reduir l'atur".

Tanmateix, l'Ajuntament està adaptant la normativa municipal a la Directiva Europea de Serveis per acomplir els requisits que demana la llei Òmnibus de la Generalitat de Catalunya. Aquesta llei, entre d'altres coses, proposa mesures per a la promoció de l'activitat econòmica, com ara agilitar i facilitar tota la tramitació administrativa per poder obrir un negoci. L'exemple més destacat de l'aplicació d'aquesta llei és que per obrir una activitat innòcua només caldrà fer la comunicació prèvia a l'administració local.

Aquestes mesures de dinamització estan complementades amb un web, de recent creació, que vol ser una eina per facilitar la recerca de locals comercials. Sota el lema "Activem els locals tancats", s'ofereix un servei gratuït que posa en contacte els nous emprenedors amb els agents immobiliaris. El web es pot consultar a través de l'adreça http://activalocals.elvendrell.net, i, tot i que actualment la informació només fa referència a locals ubicats al nucli històric, pretén abastar tot el municipi.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell