02-15_reunio_consorci_vila_termals01_webPresidida per l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, dimecres 15 de febrer la vila del Vendrell va acollir la primera Junta de Govern del Consorci de l'any, en la qual es va acordar donar continuïtat al pla d'acció i comunicació encetat l'any passat.

El passat dimecres 15 de febrer es va reunir al Vendrell la Junta de Govern del Consorci de Viles Termals de Catalunya, concretament a la Biblioteca de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. A aquesta reunió hi van assistir membres de les viles consorciades de Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, La Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari de Sacalm, el Vendrell i Caldes d'Estrac, que exerceix la presidència des del 28 de setembre de 2011, un cop renovats els òrgans de govern i els càrrecs del Consorci.

Durant la reunió es varen plantejar les línies mestres a seguir en el decurs de l'any 2012 pel que respecta a tasques de promoció de les destinacions termals, a més de donar continuïtat al pla d'acció i de comunicació de les Viles Termals Catalanes que ja es va començar executar el passat any, amb la creació de la marca "Consorci de Viles Termals de Catalunya. Terra i aigua".

Una altre dels acords de la Junta es concentrarà en aprofundir els vincles amb el sector privat a través de l'Associació Balneària, amb l'objectiu d'anar de la mà en les tasques de promoció i divulgació dels valors del termalisme entre els turisme potencial i la resta d'administracions públiques.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, va explicar després de la Junta -que es celebren de forma periòdica en els municipis consorciats- que "ens hem trobat per aprovar acords que ens permetin tirar endavant el Consorci", i va avançar que, " aviat comptarem amb la col·laboració del sector privat amb l'objectiu de donar a conèixer les viles del Consorci i els seus atractius turístics per a generar més riquesa i potenciar la nostra marca". En aquest sentit es va expressar també la regidora de Turisme del Vendrell, Àngels Tardiu, que reconeixia que "es tracta ambdós sectors, públic i privat, anem plegats per a fer més força".

Un cop finalitzada la reunió els representants de les viles varen gaudir d'una interessant visita cultural al municipi del Vendrell, concretament al Museu Deu, que és fruit de la donació de l'antic notari de la Vila, Sr. Antoni Deu i consta d'una àmplia i heterogènia col·lecció d'interessants objectes artístics antics. Posteriorment la comitiva es va desplaçar a la Fundació Apel·les Fenosa, seu de l'obra del reconegut escultor amic de Picasso, que va deixar un llegat d'un centenar d'escultures.


Consorci de Viles Termals de Catalunya. Terra i aigua

El Consorci de Viles Termals de Catalunya es va crear per tal de promoure els valors lligats a la riquesa hidromineral constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i termals de les viles consorciades. L'objectiu és divulgar l'oferta comuna de les viles termals de Catalunya en el circuit turístics sota una marca comuna que representi la diversitat i qualitat dels atractius de les diferents viles amb recursos hidrominerals i termals.

Benifallet, Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners formen el Consorci de creat l'any 2008. Es tracta de 9 municipis catalans on existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals. Alguns d'aquests municipis tenen una tradició termal mil·lenària.

El principal objectiu del Consorci és donar a conèixer les viles i els centres termals que es poden trobar a Catalunya. Alhora, fa una aproximació a la resta d'atractius turístics que ofereixen les viles termals, com ara el patrimoni cultural, l'entorn natural, les activitats d'oci, la gastronomia, les festes i les tradicions, entre d'altres.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell