02-06_Violoncels_webL'Institut Escola Artística (IEA) Oriol Martorell de Barcelona, un equipament escolar de batxitllerat pensat perquè els alumnes puguin combinar la música amb l'ensenyament reglat al mateix temps i que avui en dia és l'única experiència que hi ha al país, serà present en el Cicle de Joves Intèrprets 2012. Una part dels alumnes d'aquest centre faran un concert el proper diumenge 12 de febrer, a les 12 del migdia a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Professors i alumnes de l'IEA Oriol Martorell de Barcelona han preparat un programa en el qual intervenen solistes de piano, un octet de violoncels i l'Orquestra Xavier Montsalvatge.

El concert s'iniciarà amb el recital de l'alumne Adrià Barazón, que interpretarà la Sonata en do major, de Franz Joseph Haydn, i la Serenata andalusa, de Manuel de Falla. A continuació, el també pianista Gerard Sala interpretarà les dues obres que ha preparat: la Sonata op. 18, de Ludwig van Beethoven, i la Dansa espanyola núm. 1 de l'òpera La vida breve, de Manuel de Falla. Marta Forner serà la tercera alumna de piano que intervindrà. En aquest cas, interpretarà les obres Nocturn op. 9, de Frédéric Chopin, i la Cançó i dansa núm. 9, de Frederic Mompou.

A continuació, serà el torn de l'Octet de violoncels, que interpretarà l'obra Melangia, d'Enric Morera, i les Bachianes brasileres núm. 5, d'Heitor Villa-Lobos, obra que estarà acompanyada per Àlex Pons al saxo.

Per finalitzar, l'Orquestra Xavier Montsalvatge, que dirigeix Heriberto Fonseca, interpretarà l'obra Concert núm. 5, de Johann Sebastian Bach. La part solista del concert anirà a càrrec de la pianista Aina Anton.

El concert vol donar a conèixer la possibilitat que els joves puguin estudiar música i batxillerat al mateix temps, sense canviar de centre i a la vegada cursant totes les matèries.



©2019 Ajuntament del Vendrell