12-27_ple_webEs demanarà al Govern de l'Estat que modifiqui la Llei hipotecària.

En el Ple ordinari celebrat ahir a l'Ajuntament del Vendrell es va arribar als següents acords:

- es va aprovar, per unanimitat, la designació dels membres dels patronats municipals i altres organismes de l'Ajuntament.

- es van desestimar, amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), les al·legacions presentades pel grup municipal de PxC i es va aprovar definitivament l'Ordenança municipal de Convivència i Civisme.

- es va aprovar, per unanimitat, la creació de la Comissió Municipal de Protecció Civil, que estarà integrada pels següents membres: el regidor de Policia Municipal, el regidor de Protecció Civil, el regidor de Serveis Municipals o un representant, el regidor de Medi Ambient o un representant, el regidor d'Urbanisme o un representant, el regidor de Via Pública o un representant, el tècnic de Protecció Civil Municipal, el cap de la Policia Municipal del Vendrell, el cap dels Mossos d'Esquadra del Vendrell, el cap del Parc de Bombers del Vendrell, el cap dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya al Vendrell, un representant de les entitats col·laboradores en funcions de Protecció Civil i de l'associació de voluntaris i voluntàries, si n'hi ha, i els directors o directores dels plans d'autoprotecció de les empreses i els centres del municipi que siguin convocats.

- es va aprovar, amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 en contra (PxC), la ratificació de l'acord de la Junta de Govern Local de data 12 de desembre de 2011, pel qual s'aprova la modificació de les condicions d'un préstec a llarg termini amb l'entitat BBVA.

- es va aprovar, per unanimitat, la moció presentada per l'equip de govern, a la qual també s'hi ha afegit el grup municipal de PxC, per instar el Govern de l'Estat a modificar la Llei hipotecària a fi de regular la dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics. Amb aquesta moció, l'Ajuntament del Vendrell mostra la preocupació per l'increment dels processos d'execució de crèdits hipotecaris i de les conseqüències socials i econòmiques que se'n deriven, així com per la necessitat de millorar l'accés dels ciutadans al finançament. Per tant, es demanarà al Govern central que, tal com proposa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres organitzacions socials, aprovi una modificació de la regulació hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l'habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quedi liquidada, tal com succeeix en altres països de la Unió Europea o als Estats Units d'Amèrica.

- es va rebutjar, amb 16 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 a favor (PxC), la moció presentada pel grup municipal de PxC per instar la Generalitat de Catalunya al bloqueig de les prestacions de renda mínima d'inserció (RMI) als immigrants extracomunitaris. Des del govern municipal es va explicar que els barems actuals són correctes i que els tècnics de Serveis Socials ja s'ocupen de detectar els casos que no tenen dret a aquesta prestació econòmica.

- es va rebutjar, amb 16 vots en contra (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 a favor (PxC), la moció presentada pel grup municipal de PxC per suprimir la paga extra de Nadal dels sous dels càrrecs electes aquest any 2011. Des del govern municipal es va explicar que els càrrecs electes han estat els primers en aplicar-se una reducció de les seves retribucions, que des del 2010 fins ara ha estat d'un 33% de mitjana. També es va informar que al web de l'Ajuntament del Vendrell es poden consultar les retribucions dels càrrecs electes: http://www.elvendrell.net/ajuntament/consistori/retribucions.html.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell