12-14_ruta_pau_casals01_webEl club de cultura impulsat per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el departament de Cultura de la Generalitat, entre d'altres, el TR3SC, compta a partir d'aquest desembre amb una nova oferta entre les seves promocions, la Ruta Pau Casals amb audició d'orgue organitzada pel Patronat Municipal de Serveis Culturals de l'Ajuntament del Vendrell. La incorporació al Club oferirà a la ruta una major difusió arreu del país alhora que permetrà als usuaris del carnet TR3SC accedir a la ruta amb un lleuger descompte en el preu de l'activitat.

El primer dia per poder gaudir d'aquest avantatge serà aquest dissabte 17 de desembre, amb una nova edició, l'última de l'any, d'aquesta ruta. Com és habitual la comitiva es trobarà a les 10.30 davant la Casa nadiua de Pau Casals per iniciar una visita guiada, posteriorment es farà una visita guiada a l'església parroquial de Sant Salvador i una audició a l'orgue i finalment, cap a les 12.45 es preveu fer una visita lliure a la Vil·la Museu Pau Casals, al barri marítim de Sant Salvador.

La ruta ha despertat l'interès tant dels mitjans locals i comarcals com nacionals i si ja fa uns mesos TV3 ja va enregistrar un reportatge sobre l'activitat, aquest dissabte serà el torn de Catalunya Música i el periodista, Pere Andreu Jariod, que enregistrarà les visites i l'audició d'orgue. Pere Andreu Jariod dirigeix a Catalunya Música el programa Blog de nit, compta amb un bloc personal on parla de música i ofereix una àmplia agenda d'activitats relacionades amb aquest art i col·labora en diferents mitjans. És doncs, una altra oportunitat per donar a conèixer la ruta.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Patronat Municipal de Serveis Culturals de l'Ajuntament del Vendrell, a través de la Casa nadiua i l'Auditori, i la Fundació Pau Casals, l'Associació Musical Pau Casals i l'Associació d'Amics de l'Orgue. La ruta permet als ciutadans de la vila i als visitants conèixer els espais vitals del Mestre a la població que el va veure néixer i gaudir d'una audició de l'orgue que ell mateix va a tocar i restaurar.

L'any vinent ja es preveuen noves edicions de la ruta, al gener la primera. Per fer aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia que es pot formalitzar tant a la Casa nadiua com a la Vil·la Casals, o bé al telèfon 977 66 56 84 (coordinació de visites).

El cost de la ruta és de 8 euros per persona, si bé els grups de més de 15 persones, els veïns del Vendrell, els jubilats, els aturats, els estudiants, els que tinguin carnet d'alberguista i els socis del TR3SC tindran una reducció en el preu de la ruta, que serà de 5,50 euros.



©2019 Ajuntament del Vendrell