09-12_vendrellwL'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja ha iniciat l'elaboració dels nous Censos de Població i Habitatges 2011. Per aquest motiu, alguns habitatges del Vendrell escollits aleatòriament rebran notificació amb el qüestionari de l'enquesta censal, demanant-los la seva col·laboració. La comunicació de les dades, sempre emparades pel secret estadístic, és obligatòria.

El cens és una eina bàsica per poder conèixer, amb la màxima exactitud, la població actual resident a l'Estat i, d'aquesta manera, que les administracions puguin planificar amb més eficàcia les polítiques i plans per donar servei a la ciutadania.
Aquesta operació estadística estatal s'elabora cada 10 anys. Els Censos del 2011 combinaran l'ús de registres administratius (per exemple, el padró municipal d'habitants) amb treball de camp. Aquest cens inclou també el cens d'edificis i una gran enquesta per mostreig per conèixer les característiques més específiques de la població i dels habitatges.
A Catalunya, com a tot l'Estat, el darrer cens es va fer l'any 2001. L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) col·labora amb l'INE, i es farà càrrec del tractament de part de la informació rebuda.
Els vendrellencs elegits hauran rebut un qüestionari amb preguntes sobre les persones que resideixen a l'habitatge. Aquest qüestionari s'ha d'omplir en un termini de quinze dies des de la recepció de la carta i s'ha de tornar per Internet. No obstant això, si hom no el pot respondre a través de la xarxa, aquestes persones rebran el qüestionari en suport paper un cop finalitzat el termini dels quinze dies esmentat. En tots els casos, cal tenir en compte que ha de ser complimentat per la totalitat de les persones que resideixen  al domicili.
Per a més informació, les persones interessades poden trucar al telèfon d'informació gratuït 900 82 00 82 o consultar els webs de l'INE (www.ine.es) o de l'Idescat (www.idescat.cat).


©2019 Ajuntament del Vendrell