11-29_Junta_Local2wLa Junta Local de Seguretat s'ha reunit aquest matí a l'Ajuntament del Vendrell per constatar que la tasca conjunta duta a terme entre la Policia Municipal del Vendrell i el cos dels Mossos d'Esquadra ha donat un any més els seus fruits, fet que ho demostra una disminució global de les activitats delictives al municipi en els darrers vuit mesos. La Junta Local de Seguretat ha comptat amb l'assistència de Benet Jané, alcalde del Vendrell; Joaquim Nin, delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona; Martí Carnicer, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Vendrell; Joan Maria Diu, regidor de Governació de l'Ajuntament del Vendrell; Jordi Altarriba, inspector en cap de la Policia Municipal del Vendrell; Jesús Ruano, inspector de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) dels Mossos d'Esquadra; Jaume Giné, intendent de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, i un representant de la Guàrdia Civil.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha valorat positivament els resultats sorgits de la mesa de coordinació establerta entre els dos cossos de seguretat, que de forma permanent els permet compartir informació i organitzar patrulles i dispositius conjunts. Tot i això, Jané ha posat de manifest la necessitat de "continuar i ser perseverant en l'estratègia duta a terme fins ara". En termes semblants s'ha expressat el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, qui ha manifestat que "mai es pot abaixar la guàrdia en temes de seguretat ciutadana". Tant Jané com Nin han volgut ressaltar els bons resultats obtinguts aquest estiu passat en la campanya contra la venda il·legal, el top manta, als barris marítims del Vendrell. D'aquest aspecte, l'alcalde ha assenyalat que a hores d'ara només es detecten quatre o cinc venedors a Coma-ruga de forma puntual, i que tant la Policia local del Vendrell com els Mossos d'Esquadra hi continuen fent tasques preventives i de control d'aquesta activitat il·legal.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, ha explicat que la bona feina duta a terme entre la Policia Municipal del Vendrell i els Mossos d'Esquadra ha revertit també en la ciutadania del Vendrell, que en línies generals fa que tingui una bona sensació de seguretat ciutadana. Nin també ha destacat la incorporació que es va produir fa uns mesos de 15 nous efectius a l'ABP del Baix Penedès, fet que ha permès dur a terme una tasca preventiva més important tant en qüestions relacionades amb els controls de trànsit, els robatoris amb força en domicilis o els robatoris de coure, entre d'altres, com en el seguiment de les víctimes de violència de gènere.

La Junta Local de Seguretat també ha abordat el proper dispositiu conjunt en què treballen ja la Policia Municipal del Vendrell i els Mossos d'Esquadra. Es tracta del dispositiu conjunt de seguretat, anomenat Grèvol, per a la campanya de Nadal, que ja s'ha aplicat en els darrers anys i que inclou diferents accions com ara les patrulles formades per agents dels dos cossos de seguretat. L'objectiu de la mesura és reforçar la presència policial als carrers, sobretot del centre de la població, i a les zones més comercials, augmentar la proximitat dels agents amb els ciutadans, i efectuar controls específics als polígons industrials.



©2019 Ajuntament del Vendrell