11-15_replica_pxc_webEl regidor de la Policia local, Joan Maria Diu, ha titllat les declaracions de Plataforma per Catalunya (PxC) de "falses, alarmistes i desafortunades" en relació amb els fets succeïts ahir a l'institut Mediterrània, i en aquest sentit ha exigit responsabilitat als regidors d'aquest grup municipal en considerar que no es pot jugar amb un tema tan sensible com és la seguretat ciutadana i menys encara quan es tracta d'un cas en què hi ha menors d'edat implicats.

El regidor ha replicat punt per punt les declaracions de PxC i ha assegurat, en primer lloc, que és fals que existeixi cap tipus de banda organitzada al Vendrell; en segon lloc, Diu ha explicat que van ser els mateixos mecanismes policials i la bona col·laboració amb la direcció de l'institut Mediterrània que van permetre detectar i evitar un possible incident puntual entre dos grups de joves. En aquest sentit, Joan Maria Diu ha deixat clar que "la Policia del Vendrell no ha actuat al dictat de PxC i que, en el cas que ho hagués fet, hagués actuat tard i malament". I és que, tal com han corroborat l'inspector en cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, i l'inspector dels Mossos d'Esquadra al Baix Penedès, Jesús Ruano, l'alerta sobre una possible baralla entre dos grups de joves del centre va arribar per canals habilitats pels cossos policials ja fa alguns dies i això els va permetre dur a terme les corresponents actuacions preventives.

En concret, els responsables policials han manifestat que des de l'inici de curs escolar es compta amb un pla de seguiment de conflictivitat interna dels centres de secundària del municipi per detectar-hi problemàtiques i per fer-hi també tasques formatives entre els alumnes.

En aquest cas puntual, després d'un avís efectuat divendres per la mateixa directora de l'institut Mediterrània, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra van establir diversos controls preventius a les hores d'entrada i sortida de l'institut, tant el mateix divendres com ahir dilluns. En un d'aquests controls efectuats ahir a la tarda es van identificar 11 persones, 6 d'elles menors, i es van aixecar quatre actes administratives per tinença d'objectes perillosos.

Joan Maria Diu ha desmentit que es produís cap detenció i també ha negat que en el dispositiu hi intervingués un nombre tan elevat d'efectius policials tal com afirmen els regidors de PxC.
El regidor ha lamentat que el discurs de PxC sigui fals i que només pretengui crear alarma social i alterar la bona convivència al municipi. Diu ha llançat un missatge de tranquil•litat a les famílies dels joves dels instituts de la vila i ha reiterat que el Vendrell no és un municipi conflictiu ni amb índexs alts de delinqüència gràcies a la tasca conjunta que efectuen la Policia local i els Mossos d'Esquadra.



©2019 Ajuntament del Vendrell