10-17_Activitat_sexwL'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell tornarà a engegar, a partir del proper 24 d'octubre, la campanya de sensibilització pel sexe segur entre els joves del municipi a través de l'exposició itinerant "Sex o no sex". La mostra, formada per 10 plafons que combinen el text i la fotografia, estarà instal·lada al llarg d'una setmana als instituts Andreu Nin, Baix Penedès i Mediterrània. A més, els tècnics de Joventut i Salut dinamitzaran aquesta exposició entre els alumnes de 3r d'ESO d'aquests centres a través de l'organització de xerrades i tallers.

Les infeccions de transmissió sexual i el virus de la sida constitueixen problemes importants de la salut pública que afecten els adults i els joves tant als països europeus com a casa nostra. Per aquest motiu, els objectius de la campanya es basen en promoure entre adolescents i els joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d'opinió favorable a la promoció d'hàbits saludables i a la salut; facilitar informació i sensibilitzar sobre riscos i conseqüències de les infeccions de transmissió sexual; incrementar la percepció de vulnerabilitat associada a la pràctica de conductes sexuals de risc, i millorar el repertori d'habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc.
Els temes principals que tracta l'exposició a través dels plafons informatius són: les relacions de parella, els preservatius femení i masculí, les drogues i el sexe, la sida i altres malalties de transmissió sexual, els embarassos no previstos i els centres de salut que se n'ocupen.



©2019 Ajuntament del Vendrell