Colla_Sardanista_Dansaires_del_PenedswEl proper cap de setmana el Vendrell es vesteix de gala per tal de celebrar la 182ena edició de la Fira de Santa Teresa i el Museu Deu es vol sumar a la festa acollint dos concerts al seu jardí. El primer tindrà lloc el dissabte 15 d'octubre, a les 7 de la tarda, i està organitzat per la Colla Sardanista dels Dansaires del Penedès, una de les entitats amb més projecció internacional de tota la cultura popular i tradicional de Catalunya i que enguany celebra el 65è aniversari de la seva creació. És per això que la formació ha organitzat al llarg d'aquest any 2011 tot un conjunt d'actes diversos entre els quals destaca l'organització d'una exposició de fotos itinerant titulada La sardana al Vendrell: de l'origen a la difusió internacional d'un símbol; la creació d'una ampolla i una placa de cava commemorativa; i aquest concert al jardí del Museu Deu a càrrec de la Cobla Sant Jordi, agrupació musical de reconeixement internacional i participant habitual de les manifestacions sardanistes arreu del país.

El segon concert, d'estil totalment diferent, tindrà lloc el diumenge 17 d'octubre a les 12 del migdia i anirà a càrrec d'un grup instrumental format per gaites i tambors i un grup de cant procedents de Glasgow (Escòcia). Ambdues agrupacions musicals, formades per a nois i noies de 12 a 18 anys formen part de la Glasgow Academy, una destacada escola escocesa fundada el 1845 que compta amb més de 1.200 alumnes i en la qual la música és una de les assignatures de primer nivell gràcies a la qualitat dels professors, la dedicació dels alumnes i les diverses formacions musicals que coordina.

En cas de pluja el concert de dissabte de la Cobla Sant Jordi es realitzarà al Casal Familiar, mentre que el concert de diumenge del grup instrumental i cant coral de la Glasgow Academy es suspendrà. Ambdós concerts tenen entrada gratuïta.



©2019 Ajuntament del Vendrell