11_10_04_BiennalPremis_011wL'artista suïssa Monique Wuarin ha estat la guanyadora de la sisena edició de la Biennal de Ceràmica del Vendrell amb l'obra Yera VI. El jurat, presidit per l'artista M. Àngels Domingo (Madola), format pel regidor de Cultura, Albert Solé, la responsable del Fons d'Art del Vendrell, Gemma Sabaté, l'artista M. Teresa Capeta, i el director del Museu Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia, van valorar "la creativitat que incideix en la força expressiva, l'equilibri de la forma, la gosadia de la innovació i la sensibilitat i relació entre dues tècniques" d'aquesta peça.

L'obra de Wuarin és feta de gres porcellànic, porcellana i vernís i té una forma gairebé cúbica, amb tons blancs i terrossos. La tècnica emprada per fer-la ha estat el modelatge i una cocció a 1.280 graus.

El segon premi ha anat a parar a l'artista israeliana Simcha Even-Chen amb l'obra que porta per títol Flux de moviment, una peça que també combina el gres porcellànic i la porcellana donant com a resultat unes formes dinàmiques de tons blancs i línies negres.

El tercer classificat ha estat el nord-americà Todd Shanafelt amb l'obra Les plomes blanques, una composició de figures que combina el fang, la fusta, el metall i el poliestirè.

El jurat va fer entrega dels premis divendres passat coincidint amb la inauguració de la mostra, on estaven exposades totes les peces seleccionades per al certamen que es podran veure fins al proper 30 d'octubre a la Sala Portal del Pardo. En aquest acte també es va voler reconèixer amb un accèssit l'artista catalana Cristina Màrquez, que va proposar un treball fet en porcellana sota el títol Fragments o finestra.

La guanyadora del certamen s'endu com a premi la publicació d'un llibre sobre la seva obra, amb la participació d'un reconegut crític d'art. El segon i tercer guardonats protagonitzaran, junt amb el guanyador, una exposició conjunta la tardor vinent i l'edició del catàleg d'aquesta exposició.



©2019 Ajuntament del Vendrell