09-20_fotos_011_txi-kung_webDes del 26 de setembre fins al 7 d'octubre es faran les inscripcions per al curs d'Entrenament de la memòria i el curs de Txi-kung que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. L'horari d'inscripcions és de 10 h a 13 h a l'Àrea de Gent Gran de l'Esplai del Tívoli (2n pis). Les places són limitades.

Aquests cursos destinats a la gent gran del municipi es realitzaran entre els mesos d'octubre i desembre d'aquest 2011.

El curs d'Entrenament de la memòria comença l'11 d'octubre. L'activitat, que dirigirà la professora Sílvia Basseda, de l'Associació Trèvol, es realitzarà cada dimarts de 10 h a 11:30 h a l'Esplai del Tívoli. La matrícula té un cost de 30 euros.

Aquest curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciant les diferents funcions cognitives, prevenint el deteriorament cognitiu, afavorint la comunicació i potenciant les relacions.

Consisteix en un taller de 90 minuts setmanals on es treballen diferents àrees com l'orientació, el llenguatge, el càlcul i el raonament mitjançant treballs en grup i fitxes individuals.

El curs de Txi-kung començarà el 19 i el 20 d'octubre segons l'opció. Els matriculats en la primera opció faran la classe els dimecres d'11 h a 12:30 h a l'Esplai del Tívoli. La segona opció proposa l'exercici cada dijous d'11 h a 12:30 h, en aquest cas, a l'Esplai del Tancat. La professora Lena Dahlgren serà l'encarregada d'impartir aquest taller. La matrícula té un cost de 30 euros.

El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic.

Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment, expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i de I'energia i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació o estimular les defenses del cos.

Eva Moreno, regidora de Gent Gran, ha recordat que "aquests cursos es fan a la nostra vila des de l'any 2005. És una programació de cursos trimestrals per treballar el cos i la ment: Tenen una molt bona acollida entre la gent gran del nostre municipi i esdevenen una oportunitat interessant per relacionar-se i fer activitats que, a més, aporten un benefici per a la salut".



©2019 Ajuntament del Vendrell