09-13_trio_kandinsky_3_concert_webEl Patronat Municipal Auditori Pau Casals del Vendrell comença el Cicle de Tardor amb disset concerts, que inclouen els 8 concerts d'orgue que organitzen els Amics de l'Orgue del Vendrell i l'Associació Musical Pau Casals i que es faran a l'església del Vendrell.
El Cicle de Tardor també comptarà amb el concert de música de gralles al Vendrell, un concert familiar i el Trio Kandinsky, resident.

El Cicle de Tardor de l'Auditori Pau Casals s'incia el dissabte 17 de setembre, a les deu de la nit, precisament amb un concert del Trio Kandinsky, que porta per títol genèric "Kandinsky & Kandinsky, imatges". Durant el concert es projectaran imatges de les obres del pintor V. Kandinsky. El programa que ha preparat el trio està format les obres següents:

Dos moviments per a trio, de Jordi Cervelló (1935); Trio núm. 2, de D. Xostakóvitx, i l'estrena de l'obra de la vendrellenca Carlota Baldrís Groc, vermell, blau, homenatge a Kandinsky.

El mateix Trio Kandinsky han escrit sobre aquest concert:

"En els seus dotze anys d'existència, aquest és el primer cop que el Trio Kandinsky dedica un concert en homenatge al pintor de qui porta el nom.

Vasili Kandinksy (1866-1944) va ser un pintor rus, un dels primers a definir les qualitats abstractes de l'art pictòric. La seva primera etapa, figurativa i onírica alhora, correspon a un romanticisme delicat i emancipat que el du posteriorment a endinsar-se en la recerca profunda i espiritual de les formes i dels colors, en una pintura anomenada abstracta.

Kandinsky era un gran amant de la música, i la seva trajectòria recorda la d'Arnold Schönberg, músic amb qui va mantenir una correspondència rica i decisiva per entendre l'evolució de l'art, a cavall del segles xix i xx. Kandinksy deia que la música ja s'havia avançat en l'abstracció en el segle xviii a partir del barroc tardà i el classicisme. De fet, moltes de les seves grans exposicions les ambientava amb música de Bach, Mozart i Chopin.

Nosaltres hem volgut presentar aquest concert entorn del gran pintor rus, juxtaposant les diferents músiques amb imatges de pintures seves -imatges que ens evocaran les arrels russes i la posterior recerca creativa- i mantenint el nostre compromís amb la creació actual amb un encàrrec a la compositora vendrellenca Carlota Baldrís".



©2019 Ajuntament del Vendrell