09-12_informatica_webA partir d'avui comencen les inscripcions al Centre cívic L'Estació i al Local cívic Les Roquetes per apuntar-se als cursos gratuïts d'informàtica que s'organitzen des de la Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament del Vendrell.

Aquest any s'ofereixen 19 cursos gratuïts de diferents temàtiques relacionades amb el món de la informàtica (processador de textos, bases de dades, fulls de càlcul, navegació per internet...). Les classes tindran una duració d'una hora i mitja setmanal durant un trimestre.

Per accedir a aquests cursos els usuaris no han de tenir cap contracte laboral, o han de ser persones jubilades o joves fins a 24 anys. També cal estar empadronat al Vendrell. Les places són limitades.

Els objectius d'aquests cursos d'informàtica al Punt Òmnia són afavorir l'autonomia de les persones mitjançant l'ús de les noves tecnologies, incrementar les relacions interpersonals, així com la vinculació de les persones a la comunitat i, per últim, desenvolupar les habilitats i les capacitats personals i ocupacionals dels usuaris a través de l'accés a les noves tecnologies i de processos de formació i reciclatge.

Eva Moreno, regidora de Ciutadania, ha destacat el gran èxit d'assistència d'aquests cursos i, a més, ha indicat el canvi d'usuaris a causa de la crisi. "Són uns programes formatius que tenen molta demanda i en un principi teníem molta gent gran, però ara amb la crisi ha canviat molt el perfil dels usuaris, ha baixat l'edat dels inscrits i moltes persones són aturats que busquen iniciar-se en el món de la informàtica per reciclar els seus coneixements. Cursos gratuïts com aquests són una bona oportunitat per millorar la formació de les persones que hi participen", ha explicat Moreno.

Des de l'any 2003 les àrees d'Infància, Joventut i Equipaments Cívics de l'Ajuntament del Vendrell té un conveni amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya per dur a terme el programa "Xarxa de Punts Òmnia", programes que treballen per a la inclusió i la cohesió social del país.

En aquest sentit, es promouen els programes de desenvolupament comunitari, la inserció social i el suport a col·lectius, les actuacions de participació ciutadana i l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació com a eina vehicular per a la inclusió de tothom.

Per a obtenir més informació relativa a aquests cursos i al procés d'inscripcions, les persones interessades es poden adreçar al Centre cívic L'Estació (av. Jaume Carner, 1, del Vendrell), trucar al telèfon 977 66 32 89 o escriure a l'adreça electrònica centrecivic@elvendrell.net.



©2019 Ajuntament del Vendrell