11_09_08_IdiadaAndreuNin_01_webEls alumnes dels cicles formatius d'electromecànica de vehicles (Grau mitjà) i automoció (Grau superior) compten amb un nou taller on desenvolupar les seves classes pràctiques. Es tracta d'una nau que amplia l'espai existent fins ara al centre i que permet també usar nova maquinària d'última generació. Tant la instal·lació com el material han estat aportats per l'empresa Idiada a través d'un conveni amb la Generalitat i l'Ajuntament per a la implantació d'ambdós cicles formatius. D'aquests cicles, com ha destacat la directora del centre, Susana Ecay, ja se n'ha graduat una promoció i 7 dels seus alumnes es troben treballant ja a l'empresa. Per la seva banda, el director general d'Idiada, Carles Grasas, ha celebrat la bona marxa dels cicles formatius i ha remarcat que la seva empresa busca els millors professionals, i una bona manera de tenir-los en plantilla és contribuint a la seva formació des de l'institut Andreu Nin.

A l'acte d'inauguració del nou taller també hi ha assistit la directora dels Serveis Territorials d'ensenyament a Tarragona, Àngels González; el president del Consell Comarcal, Joan Olivella; l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i el regidor d'Educació, Kenneth Martínez. Tots han coincidit a assenyalar la bona feina que s'està fent amb la col·laboració entre l'empresa i el món educatiu en aquest cas, i s'ha instat a seguir aquesta línia en altres àmbits. "D'aquesta manera", han assegurat, "es crearan professionals qualificats que podran incorporar-se a treballar en el sistema productiu de l'entorn, del municipi i de la comarca".

Els cicles de formació professional en electromecànica de vehicles i en automoció compten actualment amb una vuitantena d'alumnes, repartits en quatre grups, que estudien a l'institut Andreu Nin i fan pràctiques tant als tallers del centre com a la mateixa empresa.



©2019 Ajuntament del Vendrell