08-22_sblm_val_bn_2_petita_webEl 31è Festival Internacional de Música Pau Casals arriba als darrers concerts amb la presència, durant dos dies, del famós quintet de vent Spanish Brass Luur Metalls. El quintet serà a l'Auditori Pau Casals del Vendrell el dissabte 27 d'agost, a dos quarts d'onze de la nit i el diumenge 28 d'agost, a dos quarts de nou del vespre, amb un concert familiar, que serà el tancament del Festival.

L'any 1989 cinc músics valencians van crear un projecte musical eclèctic i innovador, que han anat desenvolupant al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra i enregistraments de discos.

L'any 1996 obtenen el primer premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de metall Ville de Narbonne (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació. També han actuat, entre d'altres, a la gala d'entrega dels Premis Príncep d'Astúries de 1995 i al Gran Teatro Campoamor d'Oviedo (Espanya), difosa per a televisió a més de 700 milions de persones.

El seu repertori és un dels aspectes més acurats de les seves actuacions, juntament amb la posada en escena. Entre els seus espectacles cal destacar el Concert del Desconcert (quintet de metalls), Metàl·lics (concert pedagògic i familiar), Brassiana (amb trio de jazz), Make a Brazz Noise Here (homenatge a F. Zappa, amb bateria, guitarra i veu) o Relatos Imprevistos (amb Fernando Palacios com a narrador). Col·laboren habitualment amb artistes de prestigi internacional com Christian Lindberg, Ole E. Antonsen, Steven Mead o Kenny Wheeler i amb altres agrupacions com Amores Grup de Percussió o l'Orfeó Valencià Navarro Reverter.

Spanish Brass Luur Metalls també aposta pel desenvolupament i la creació de noves músiques, i treballa tant amb compositors de reconegut prestigi, com amb joves de gran projecció. Han estrenat quasi un centenar d'obres, la major part dedicades especialment al grup, de compositors com José Luis Turina, Jesús Villa-Rojo, Maurice Jarre, Vladimir Cosma, Fernando Palacios, Antón García Abril, Juan J. Colomer i Vicente Roncero, entre d'altres.

Spanish Brass Luur Metalls interpreta obres concertants amb orquestra, i en destaca l'estrena a Europa del Concert per a quintet de metalls i orquestra de corda de Karel Husa. Han realitzat l'estrena absoluta de Couleurs du Temps del prestigiós compositor Maurice Jarre i de La Devota Lasciva de Juan J. Colomer. Han interpretat aquestes obres amb diverses orquestres com l'Orquesta de Córdoba, l'Orquesta de Castilla y León, l'Orquesta de Radio Televisión Española, l'Orquesta Ciudad de Granada, l'Orchestre de la Picardie (França), la KBS Symphony Orchestra de Corea, la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, l'Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, l'Orquestra Municipal de València... i han treballat amb directors com Alejandro Posada, Edmon Colomer, Josep Pons, Manuel Galduf, Salvador Brotons, Enrique G. Asensio, Shinki Hahm, Yaron Traub, etc.

Aviat estrenaran el Concert per a quintet de metalls i orquestra de Lluís Vidal amb el director Josep Pons i tenen compromisos confirmats amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquesta Nacional de España, la Joven Orquesta Nacional de España, etc., amb directors com Pablo González.

Han publicat quinze treballs discogràfics, entre els quals hi ha un DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes: Luur Metalls Spanish Brass Quintet.

Spanish Brass Luur Metalls esta format per Carlos Benetó Grau i Juanjo Serna Salvador, trompetes; Manuel Pérez Ortega, trompa; Indalecio Bonet Manrique, trombó, i Sergio Finca Quirós, tuba.



©2019 Ajuntament del Vendrell