08-16_jadin_webEl Festival Jove – Música als Jardins, concerts que formen part del 31è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, acaba el dissabte 20 d'agost a les 19:45 h amb la presència del Jadin Quartet.

El Jadin Quartet sorgeix de l'amistat de quatre instrumentistes a l'Escola Superior de Música de Catalunya, on estudien des de l'any 2009 sota la tutela del Quartet Casals, amb il·lusió i afany per explorar el repertori de quartet de corda. Atrets per la seva originalitat, el quartet va decidir el seu nom a partir del desconegut compositor Hyacinthe Jadin, que va viure a França a l'època Revolució Francesa.

Per completar la seva formació, ha rebut lliçons del violista Yuval Gotlibovich i dels membres de l'Endellion Quartet. Ha col·laborat activament amb compositors com Håvard Enstad, Joan Saura (la música del qual van tocar al festival de dansa Mercat de les Flors 2010) i també amb el tàndem Nikos Stavropoulos / Kingsley Ash, amb els quals van obtenir el premi NEMart Award 2010 gràcies al projecte "Livecell". Han estat finalistes al XVI Concurs de Música de Cambra L'Arjau 2011. Recentment, han estat escollits per participar el proper mes de setembre en el Chamber Music Campus organitzat per Jeunesses Musicales Deutschland.

El Jadin Quartet està format pels violins Andrea Chao i Maria Ramírez; per la viola Isabel Juárez, i pel violoncel·lista Carles Muñoz.

El programa que han escollit comprèn les obres: Quartet núm. 1 en do major, op. 3 de Jadin, i Quartet núm. 13 en si bemoll menor, op. 138 de D. Xostakòvitx.

El Festival Jove – Música als Jardins ha tingut un notable èxit de públic, que ha omplert els jardins de la Vil·la Museu Pau Casals concert rere concert.



©2019 Ajuntament del Vendrell